Gå til sidens hovedinnhold

Han blir rektor for fire skoler

Artikkelen er over 2 år gammel

Fire fagskoler i fylket er nå samlet under ett felles styre og med felles rektor.

(Avisa Nordland)

Målet er å styrke og videreutvikle utdanningen i tråd med samfunnets behov for kompetanse.

Nordland fagskole er fra 1. januar 2019 etablert som en egen enhet i Nordland fylkeskommune. Den tilbyr praktisk rettet høyere utdanning innen fem studieretninger:

Elektro i Hadsel,  Maritime utdanninger i Bodø og i Lofoten, Reiseliv i Lofoten, Mo i Rana og Stjørdal og utdanninger innen Helse, sosial og oppvekst på hele 8 studiesteder (Narvik, Hadsel, Lofoten, Mo i Rana, Bodø, Glomfjord, Sandnessjøen og Mosjøen).

I tillegg tilbyr Nordland fagskole et studie i Bergteknikk, bygg og anlegg i Fauske, som gjennomføres i samarbeid med og under Stjørdal fagskoles godkjenning.

- En sammenslåing til en større fagskoleorganisasjon skal bidra til utvikling av fellesløsninger i driften, men også bidra til at fagskolen blir mer synlig og sterkere som regional utviklingsaktør. En regional utviklingsaktør som spiller på lag med arbeidslivet og deres behov for kompetanse, sier fylkesråd for utdanning Hild-Marit Olsen (Ap) til nfk.no.

Der var også styreleder Geir-Ketil Hansen og rektor Pål Domben, utdanningssjef Nina Ellingsen Høiskar og representanter for NHO, KS, samt medlemmer både i det nye og det gamle styret.

Kommentarer til denne saken