Har åpnet sommersesongen med mange spennede nyheter

Ny sommer, nye opplevelser: Årets sommerprogram på Hamsunsenteret i Hamarøy omfatter kunstneriske opplevelser både i og utenfor senteret, blant annet litterære vandringer. Senteret kan også by på flere kunstutstillinger.Foto: Øyvind A. Olsen

Ny sommer, nye opplevelser: Årets sommerprogram på Hamsunsenteret i Hamarøy omfatter kunstneriske opplevelser både i og utenfor senteret, blant annet litterære vandringer. Senteret kan også by på flere kunstutstillinger.Foto: Øyvind A. Olsen

Artikkelen er over 2 år gammel

Hamsunsenteret er klar for sin niende sommersesong, 159 år etter at Knut Hamsun ble født.

DEL

(Avisa Nordland) – Det er ingenting som tyder på at interessen for Hamsun er dalende, snarere tvert imot, sier direktør Arne André Solvang til AN.

Solvang kan melde om fortsatt stort engasjement rundt Hamsuns liv og forfatterskap.

Karl Erik Harr: I Kafé Sult henger flere av Karl Erik Harrs originale illustrasjoner til romanen «Markens grøde».

Karl Erik Harr: I Kafé Sult henger flere av Karl Erik Harrs originale illustrasjoner til romanen «Markens grøde». Foto:

– Hamsun oversettes fortsatt til andre språk og han leses mye, så han er utvilsomt en veldig vital 159-åring, mener direktøren, som ikke er redd for at Hamsun skal gå ut på dato.

– Mitt inntrykk er at folk blir stadig mer opptatt av de store fortellingene og fortellerne, selv om det stadig kommer nye plattformer og nye måter å tilnærme seg tekst på. Dessuten er Knut Hamsun en forfatter som fortsatt inspirerer veldig mange, påpeker Solvang.

Utstillinger

Lørdag åpnet Hamsunsenteret sommersesongen med flere nyheter. Det blir daglig litterære opplevelser hver time fra klokken 11.00 til 16.00. Spennende utstillinger er også på plass.

Meny: Alfred Liabäck er kafé og butikkleder på Hamsunsenteret med mye bra på menyen.

Meny: Alfred Liabäck er kafé og butikkleder på Hamsunsenteret med mye bra på menyen. Foto:

I Kafé Sult henger flere av Karl Erik Harrs originale illustrasjoner til romanen «Markens grøde». Høyere oppe i tårnet er utstilt et utvalg malerier utlånt fra De Samiske Samlinger RiddoDuottarMuseat.

Kunst: Litterturformidler Annelise Grindheim orienterer om samisk kunstutstilling på Hamsunsenteret.

Kunst: Litterturformidler Annelise Grindheim orienterer om samisk kunstutstilling på Hamsunsenteret.

Solvang forsikrer at satsingen på bildekunst ikke skal gå på bekostning av den litterære formidlingen på Hamsunsenteret.

– Alt vi gjør skal bygge opp om, og styrke denne delen av virksomheten vår, slik utstillingen «Markens grøde» gjør. Det er også viktig å løfte fram det samiske i vår region. Det er til nå blitt veldig underkommunisert i Hamarøy. Derfor er det ikke tilfeldig at vi over tid har presentert samiske kunstnere og samisk kunst. Det vil vi fortsette med, sier direktøren.

Hamsun-sitater

Under sommeråpningen ble den andre utgaven av Hamsun-sitater presentert. Den første boka kom ut i et opplag på 4000 eksemplarer og ble solgt ut i løpet av tre år.

Ny bok: Alvhild Dvergsdal presenterte en ny bokutgave med Hamsun-sitater.

Ny bok: Alvhild Dvergsdal presenterte en ny bokutgave med Hamsun-sitater. Foto:

– Andreutgaven inneholder mellom 60 og 80 nye sitater, reklamerte redaktør Alvhild Dvergsdal.

Formidlingsleder Solveig Hirsch presenterte sommerens program på Hamsunsenteret.

–Vi lover litterære opplevelser hver time, hver dag, sa hun.

Opplevelsene omfatter både arkitektur, litteratur, Hamsun-kvarteret, som består av en guidet tur på engelsk gjennom «Markens grøde», og ikke minst en «Pan»-vandring utendørs.

Den nye pønken

I august er det klart for nye Hamsundager i Hamarøy.

Produsent Anita Overelv garanterte dager fylt med både litteraturfest og folkefest med mye poesi.

– Poesi er den nye pønken fastslo Overelv.

Hamsundagene vil tradisjonen tro inneholde litteraturseminar på Hamsunsenteret.

– Vi har flettet våre litterære ambisjoner sammen med litteraturseminaret slik at vi kan utfylle hverandre. Det blir også konserter, litterære samtaler og markedsdager; mye tradisjon og mye nytt på årets Hamsundagene, forsikret Overelv.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken