Gå til sidens hovedinnhold

Greit å bli sett i kortene

Artikkelen er over 2 år gammel

Vestvågøy kommune ble klagd inn til Sivilombudsmannen av to søkere som mener de ble forbigått etter en tilsetting. Sivilombudsmannen konkluderer med at det ikke er begått feil i prosessen, skriver kommunalsjef Lars Pleym Ludvigsen i dette innlegget.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Etter at Charlott Jonassen ble ansatt som ny enhetsleder ved Vestvågøy sykehjem, sendte to søkere som mente seg forbigått, klage til Sivilombudsmannen, siden det ikke er klageadgang på tilsetting. Klagene har Sivilombudsmannen nå behandlet, og konklusjonen der er at det ikke er begått feil i prosessen.

Vi synes det er helt greit at vi bli sett i kortene, og det skulle bare mangle at en kommune som skal være åpen og raus, må tåle at søkere på en stilling ber om at tilsettingsprosessen blir vurdert.

Det er også greit å få en bekreftelse på at tilsettingsprosessen har vært ryddig, og at vi ikke har begått saksbehandlingsfeil, men det viktigste er at vi får prøvd oss opp mot den instansen som skal passe på oss og at vi takler at ikke alle er enig i de vurderingene som blir gjort ved en tilsetting.

Det er i mange tilfeller svært kompetente søkere, noe som også var tilfelle her.

Fagforbundet er også godt fornøyd med Sivilombudsmannens behandling av tilsettingen, og synes det er svært positivt at flere kvalifiserte søkere ønsker å jobbe som leder i omsorgstjenesten.

Flere av søkerne kunne vært tilsatt, og åpenbart gjort en jobb til vår fulle tilfredshet, men når det er bare en stilling som skal besettes, så må det naturlig nok treffes et valg.

Les også

Charlott (33) er ny leder på sykehjemmet: – Grunnmuren vil alltid være faget

 

Kommentarer til denne saken