Denne artikkelen er en melding fra Lofot-Tidendes annonseavdeling:

Med den nye annonseplattform Vise fra Amedia, som Lofot-Tidende er en del av, får avisens annonsører en effektiv måte å fortelle potensielle kunder om sine produkter og tjenester . For 500 kroner kan bedriften, laget eller foreningen annonsere mot personer i sitt lokalmiljø.

- Det kan være et fint supplement for lag, foreninger og andre, som selv kan lage annonse og få dem distribuert i lokalmiljøet, sier markedsansvarlig Sven-Erik Kristiansen.

Det er gledelig at vi nå kan tilby en kjøpsform for annonsering som har vært savnet, spesielt hos små lokale virksomheter hvor forenkling og effektivitet er viktig i en hektisk hverdag.

Annonseplattformen Vise er laget med tanke på annonsører som trenger en rask og enkel måte å sette opp annonsekampanjer på.

Amedias ambisjon er at den selvbetjente annonseplattformen Vise skal bli den viktigste markedsplassen for kjøp, salg og markedsføring lokalt.

Den viktigste markedsplassen

– Med Vise kan lokale bedrifter enkelt selv sette opp og annonsere for sine tilbud og tjenester på egenhånd. Vi skal vinne tilbake lokalavisas posisjon som den viktigste markedsplassen i sine områder, også digitalt. Dette vil bidra til å styrke finansieringen av lokalavisjournalistikken over hele landet, sier Hilde Norddal, konserndirektør salg og marked i Amedia.

Norddal peker på at Vise er en strategisk svært viktig tjeneste for Amedia-konsernet. Ifølge Medietilsynets økonomirapport i 2020 tapte mediene samlet nesten en halv milliard annonsekroner i 2019, mens anslag for Facebook og Google er at de økte sine inntekter med rundt en milliard kroner i samme periode.

– Plattformen er vårt svar på konkurransen fra de globale teknologiaktørene som de siste årene har tatt store andeler av annonsekronene som tidligere ble brukt hos redaktørstyrte medier, sier Norddal.

For Norges viktigste arbeidsgivere

Plattformen er særlig utviklet for små og mellomstore bedrifter, som utgjør 150.000 bedrifter i Norge og har mellom en og ti ansatte. Vise skal svare på ønsker og behov som små og mellomstore bedrifter har for automatisert og selvbetjent annonsering.

– Små og mellomstore bedrifter er Norges største arbeidsgivere, og med Vise kan disse enklere nå kundene i sine lokalmiljø. Jeg har selv testet plattformen, og det var både enkelt og effektivt å lage annonser med denne tjenesten, sier Norddal.

En betaversjon av Vise har vært testet i markedet siden høsten 2021. Nå rulles løsningen ut til alle Amedias lokalaviser, som utgjør mer enn 100 lokale posisjoner over hele landet. Via Amedias titler kan bedrifter nå over 1,7 millioner digitale lesere med gode og effektive annonser hver dag.

Resultatene fra testfasen har vært nyttige i arbeidet med å ferdigstille Vise til nasjonal lansering.

– Tilbakemeldinger fra brukere viser at Vise allerede leverer gode resultater og skaper merverdi som en smart og brukervennlig markedsplass for hele landet, sier Anders Heli, direktør for annonseutvikling og betjening i Amedia. Han har ledet teamet som har utviklet Vise.

Enkel digital annonsebygger

Med Vise kreves ingen forkunnskaper innen markedsføring, annonsering eller grafiske ferdigheter for å sette opp en annonse. Med tre enkle steg kan man velge hvilke lokalaviser man ønsker å vise seg fram i, setter opp budsjett og periode, og laster opp tekst og bilder. Enten som en ferdig annonse, eller ved å bruke Vises egen annonsebygger.

– Budsjett, periode og hvilke aviser du vil annonsere i, avgjør hvor mange lesere som vil se annonsen din. Målet er at bedriften skal være godt synlig uansett om de bruker 500 eller 5.000 kroner, sier Heli.

– Og om du har satt av 6.000 kroner for å markedsføre at butikken din har salg på sykler, kan du stoppe annonsen om det blir utsolgt før pengene er brukt opp, og betale for kun det du faktisk har brukt, opplyser han.

– På Vise kan du bestille kampanjer hele døgnet og få de på lufta dagen etter. Så er det bare å følge med på hvordan kampanjen utvikler seg på antall visninger, klikk, osv. Akkurat som på andre plattformer som små bedrifter nå er blitt vant til å bruke, sier Heli.