Gå til sidens hovedinnhold

Går julebukk for fred i Sør-Sudan og Uganda

Artikkelen er over 2 år gammel
Leserbidrag

Ballstad KFUK-KFUM-speidere deltar på Globalaksjonen 2018-2019, og skal gå julebukk for å samle inn penger til fredsarbeid blant flyktninger i Sør-Sudan og Uganda. Tirsdag 15. januar fra kl. 18 vil innbyggerne på Ballstad få besøk av syngende og bøssebærende speidere. Vi håper at de blir tatt godt imot, og at mange vil bidra til å hjelpe barn og ungdom i Sør-Sudan og Uganda. Ballstadværingene som ønsker å bidra, oppfordres til å ha kontanter tilgjengelig! – men det blir også mulig å bruke Vipps!

Barn som har vokst opp i krig trenger hjelp til å bearbeide traumene sine og hjelp til å lære ikke-voldelige måter å løse konflikter på. KFUK-KFUM-speiderne samarbeider med KFUK i Sør-Sudan som tilbyr traumeterapi og utdanning. Gjennom lek og aktiviteter samles ungdom fra rivaliserende folkegrupper til kommunikasjon og ikkevolds-arbeid.

Speidere over hele Norge samler inn penger til aksjonen på ulike måter. Noen tjener penger på å gjøre et arbeid, andre går på bøsseinnsamling eller deltar på sponsorløp for å få inn penger til aksjonen.

Ballstad KFUK-KFUM-speidere møter opp på Ballstad skole tirsdag 15. januar klokken 17.30. Vi regner med at arrangementet får omtrent 35 deltakere i alderen 8-15 år, og ca. 15 frivillige (foreldre og speiderledere) er i sving for å ordne det hele. I fjor samlet gruppa inn 8.575,- kroner, og målet er å samle inn minst like mye, eller helst mer i år.

Globalaksjonen er en solidaritetsaksjon for KFUK-KFUM-bevegelsen i Norge. Inntektene forvaltes av KFUK-KFUM Global.

Kommentarer til denne saken