Gå til sidens hovedinnhold

Fylkesråden fraråder havbruksskole på Leknes: – Vi arbeider ufortrødent videre og lar oss ikke stoppe, sier Søren F. Voie

Artikkelen er over 1 år gammel
For abonnenter

- Vi arbeider ufortrødent videre og lar oss ikke stoppe av en negativ uttalelse fra et politisk organ i Nordland fylkeskommune, melder Søren Fredrik Voie etter at Fylkesråden fraråder etablering av friskole på Vestvågøy.

Havbruksakademiet Nord AS planlegger en etablering av en havbruksskole i Vestvågøy. Politikerne i Vestvågøy kommune støtter initiativet, men Fylkesråden er ikke like begeistret.

Havbruksakademiet Nord kommenterer nå fylkesrådets uttalelse om etableringen av Havbruksakademiet Nord på Leknes:

– Det er skuffende at fylkeskommunen hverken ser behov eller muligheter, og kun har et negativt fokus. Havbruksakademiet Nord tar sikte på å rekruttere fra et langt større område enn Lofoten og Vesterålen, og vil styrke både rekruttering og fagmiljø i regionen, uten å komme i direkte konkurranse med etablerte tilbud, skriver styreleder Robert Jørgensen i en pressemelding.

Les også

Starter ny havbruksskole: – Vi tror vi kan rekruttere elever fra andre studieretninger og få flere inn i næringen

Les også

Havbruksskolen med Jim Roger på laget får tommelen opp fra politikerne

– Dette har Vestvågøy kommune forstått og har gitt Havbruksakademiet Nord en enstemmig støtte. Også havbruksnæringen i regionen og det lokale næringslivet har gitt etableringen en massiv støtte. Fylkeskommunen benytter nå mange av de samme argumentene som da Havbruksakademiet i Brønnøysund søkte om godkjenning etter friskoleloven for et tilsvarende skoletilbud i 2017. Også her var støtten fra kommune og havbruksnæring i regionen overveldende positiv, og Utdanningsdirektoratet valgte å ikke ta fylkeskommunen argumenter til følge og godkjente etableringen, skriver Jørgensen.

Han peker på at akademiet som ble startet opp høsten 2018 i Brønnøy har vært en suksess med fulle klasser og fornøyde elever og foreldre – og null prosent frafall.

– Og alle elevene som påbegynte utdanningen i 2018 skal nå gå videre på skolens Vg3 Studieforberedende naturbruk eller gå ut i en toårig lærlingperiode før de tar fagbrev som fagoperatør i akvakultur.

Les også

Søker om å starte ny videregående skole på Leknes

Kommentarer til denne saken