(Avisa Nordland)

På en pressekonferanse klokken 13.34 i dag presenterte Siv Jensen nyheten om at Fremskrittspartiet går ut av regjeringen.

Sammen med Sylvi Listhaug og Terje Søviknes møtte hun pressen for å forklare hvorfor Frp nå ikke lenger skal styre Norge sammen med Høyre, Venstre og Kristelig Folkeparti. Dermed blir de tre gjenværende partiene sittende i en mindretallsregjering.

- Gradvis ble begeistringen borte. Over tid har det blitt en politikk preget av for mange grå kompromiss, og for lite retning.

Slik beskrev Jensen samarbeidet etter at Kristelig Folkeparti ble det fjerde partiet i samarbeidet.

Hun la ikke skjul på at saken med IS-kvinnen som er blitt hentet tilbake til Norge sammen med sine to barn, hvor Frp har vært kraftig imot, var den utløsende faktor.

– Vi har hele tiden vært villige til å hente hjem uskyldige barn, men vi kompromisser ikke med folk som aktivt har sluttet seg til terrororganisasjoner. Det fikk begeret til å renne over.

– Det er derfor samlet sett ikke grunnlag for at Frp fortsetter i regjering.

Tidligere i dag møtte Siv Jensen statsminister Erna Solberg på sistnevntes kontor.

Der informerte Jensen om beslutningen hun og partiet har tatt.

– Vi hadde følgende dilemma. Være villige til å hente hjem en IS-siktet kvinne og hennes to barn, eller risikere at det syke barnet døde, sa statsminister Erna Solberg (H) da hun holdt pressekonferanse etter at beslutningen ble kjent.

Ap-leder Jonas Gahr Støre kommenterer nyheten slik på Facebook:

– Det borgerlige kaoset er komplett. En svekket regjering vil sitte på nåden til et forsmådd Frp, mener han.

– Det er ikke til å tro at Erna Solberg sier at Granavolden-plattformen fortsatt skal ligge til grunn. Det betyr at statsministeren skusler vekk muligheten til å lage en ny politisk plattform uten FrP, skriver MDG-leder Une Aina Bastholm på Twitter.

Frp har sittet i regjering siden høsten 2013.