Da Michael Pettersen flyttet hjem til Stamsund igjen etter 16 år i Tromsø, bestemte han seg for at han ikke skulle sitte på gjerdet og klage på at ingenting skjedde i bygda. Han skulle i stedet se til at det skjedde mer.

– Da jeg valgte å komme hjem valgte jeg også å bidra i lokal frivillighet- for å gi økt bolyst, skape trivsel og for at ungene skal ha flere aktiviteter, sier lokalpatrioten fra Stamsund.

– Stamsund skal bli verdens beste plass å bo i, sier Michael.

Michael Pettersen

  • Alder: 42 år
  • Bor: I Stamsund
  • Familie: Giftet seg siste helgen i juli med sin Adele. Paret har vært i lag i 13 år og har to gutter på seks og ni år
  • Jobb: Daglig leder på Nic. Haug på Ballstad
  • Frivillighet: Michael har siden han flyttet hjem i 2017 vært engasjert i Stamsund ve og vel og blant annet jobbet med å tilrettelegge for friluftsaktiviteter i Jungelen og i Hermannsvika
  • Fra nomineringen: «Han har virkelig stått på i Hermannsvika og tidligere i Jungelen og han fortjener virkelig oppmerksomhet» og «Videre har Michael vært en ildsjel for fotballen i Stamsund og er både styreleder og trener. Han utviser et brennende engasjement for å inkludere alle og skape muligheter for den enkelte, uansett forutsetning og bakgrunn.»
  • Det første prosjektet han engasjerte seg i, var friluftsområdet Jungelen. Det fungerer i dag som et utfluktsmål for store og små, med grill, lys, gapahuker og sitteplasser i skogen ved lysløypa.

    Det siste året har han vært pådriver for å utvikle Hermannsvika, et friluftsområde med frisbeegolf, gapahuk og benker. Der planlegges det mer aktivitet, blant annet en utendørs treningspark.

    I tillegg er Michael leder for fotballgruppa i Stamsund IL, og han er trener for laget til sin eldste sønn.

    Han syns frivillighetsarbeid er artig.

    – Det er også givende, jeg møter masse nye folk og får være med å skape nye aktiviteter, gjøre noe som øker bolyst, sier Michael.

    Han forteller om hvordan Hermannsvika er åpnet opp for mer aktivitet, hvordan det klippes gress jevnlig og at de planlegger en fotballøkke igjen i friluftsområdet. Det var tidligere spilt fotball der, men de senere åren har «løkka» vært grodd over.

    – Hermannsvika er en perle. Vi har også satt opp to benker på bra utsiktssteder. De er fine turmål, sier Michael.

    Han har ikke peiling på hvor mange timer han har lagt ned på dugnad i velforeningen og idrettslaget. Han syns det er viktig å ha en tidshorisont på dugnadsarbeidet. I år var målet etablering av frisbeegolfbane i Hermannsvika. Neste år fortsetter velforeningen med arbeidet å tilrettelegge for flere aktiviteter ved gapahuken og å etablere en «stolpejakt».

    – Folk kan komme med ideer, det er rom til flere aktiviteter, ta kontakt hvis du vil være med å bidra, sier Michael.

    Har du gitt avkall på noe?

    – Ja, det har nok gjort at jeg har mindre tid til overs for venner i perioder.

    Hvor lenge skal du fortsette å bidra?

    – Jeg holder på til det ikke er gøy lenger.

    Frivillighetsprisen 2022

    Vestvågøy kommune står bak den årlige prisen. Prisutdelingen skjer 3. september under Høstvekka på Leknes. En jury vil velge en prisvinner ut fra de elleve nominerte. De er:

    Les også

    Frivillighetsprisen Vestvågøy 2022: Irene ble bestemor til 40

    Les også

    Frivillighetsprisen 2022: Sigurd trener fotballaget til sin niese

    Les også

    Frivillighetsprisen 2022: Danielle gjør som sin mamma og pappa; engasjerer seg i frivillighetsarbeid

    Les også

    Frivillighetsprisen 2022: Gunnar syns livet får mening ved å jobbe frivillig