Sigurd Nesset er en av mange fotballtrenere i Vestvågøy. Lærerstudenten har ikke egne barn, men trener lillegutt- og lillejentelaget i Gravdal UIL der hans søsters datter spiller. Det er ca. 25–30 barn som trener én-to ganger i uka.

Sigurd Nesset

 • Alder: 31 år
 • Bor: På Gravdal
 • Familie: Kjærest samt mor og søster med familie
 • Jobb: Lærerstudent på Nesna
 • Frivillighet: Sigurd er trener for lillegutt- og lillejentelaget i Gravdal UIL. Ansvarlig for organiseringen for at tre lag i GUIL kom seg til Fun cup i Narvik i vår
 • Fra nomineringen: "Han er en snill trener som ikke bare trener på de timene de har, men han bruker mange timer hjemme for å planlegge treningene, informere seg om gode teknikker for å lære opp barna, søke på cup/kamper som kan være spennende for barna og han prøver alltid å være i konstant kommunikasjon med foreldrene"
 • – Jeg har vært med å trene dette laget i fem-seks år, jeg har fulgt henne, sier Sigurd.

  Han syns det er veldig artig.

  – Det er veldig artig å følge deres utvikling fotballmessig. Jeg husker dem fra første året da de var nybegynnere. Jeg ser framgang, de blir bedre og bedre for hvert år og nå har de fotballforståelse og er flinke til å skyte blant annet. Det er givende å være deres trener.

  Frivillighetsprisen 2022

  Vestvågøy kommune står bak den årlige prisen. Prisutdelingen skjer 3. september under Høstvekka på Leknes. En jury vil velge en prisvinner ut fra de elleve nominerte. De er:

  Han legger til:

  – Jeg syns det er artig å holde på med fotball. Hvis jeg ikke hadde ment det, hadde jeg ikke giddet å holde på.

  Fun cup

  I år tok han i tillegg ansvar for å planlegge deltakelse i fotballturneringen Fun cup i Narvik i mai. GUIL stilte med tre lag: Jenter 10-11, Gutter 11 og Gutter 12.

  – Det var en kabal, en hektisk tid. Jeg hadde ansvaret for innhenting av penger, å melde på lag, lagoversikt, logistikk, transport, all kontakt med arrangør, sier Sigurd.

  Han sier de meldte på Gravdal-lagene i Fun cup fordi spesielt jentene har lite motstand i Lofoten. De er få jentelag i deres klasse. I Narvik fikk de spilt mot flere lag.

  Han innrømmer at det var litt anstrengende å organisere turen til Narvik, men at det bare er artig og givende å være fotballtrener – på tross av at han selv sluttet med fotball allerede i 8. klasse. Da han gikk i 7. klasse flyttet han med familien til Spania, og der begynte han med sykling etter hvert. Han gikk Norges Toppidrettsgymnas og satset på sykling fra han var 15 til han ble 25 år ca.

  – Jeg fikk ett ritt med 23-landslaget. Det er jeg stolt av!

  Hvor lenge skal du fortsette som fotballtrener?

  – Vet ikke. Jeg har jo ikke noen stor fotballfaglig bakgrunn så vi får se hvor lenge jeg kan bidra for dette laget. Om ikke så lenge trenger de trenere som kan mer enn meg.

  Les også

  Frivillighetsprisen Vestvågøy 2022: Irene ble bestemor til 40