Trenger vinterutstyr

De som planlegger Ferie for alle vinter, fra venstre bak Vesla Sandsund, Torunn Rønningen, Annemor Lindgaard og Yngve Kristoffersen. Foran fra venstre sitter frivillighetskoordinator Eirik Hjulstad Iversen og Erik Skarstein.

De som planlegger Ferie for alle vinter, fra venstre bak Vesla Sandsund, Torunn Rønningen, Annemor Lindgaard og Yngve Kristoffersen. Foran fra venstre sitter frivillighetskoordinator Eirik Hjulstad Iversen og Erik Skarstein. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Vestvågøy Røde Kors skal i vinterferien arrangere Ferie for alle, for første gang vinterstid, og trenger nå hjelp fra lokalbefolkninga med vinterutstyr.

DEL

De har gjennom årene bygget opp et eget lager med aktivitetsutstyr, men siden det er første gang de arrangerer Feire for alle på vinteren har de fått en utfordring: De trenger mer skiutstyr for å kunne tilby skiturer til alle påmeldte. 

– Vi vet at vi har brei støtte i lokalsamfunnet på alle aktiviteter vi tilbyr til denne gruppen, så nå våger vi oss å spørre om hjelp igjen. Er det noen som kan låne oss turski med sko og staver, slik at alle får muligheten til å ha noen flotte turer i skiløypene våre?, spør Vestvågøy Røde Kors.

Ferie for alle

Stadig flere barn i Norge vokser opp i familier som har lav inntekt og strever økonomisk. Disse barna kan ofte ikke delta på de samme fritidsaktivitetene som klassekameratene, og de har kanskje ingen ferieturer å snakke om etter ferien. Røde Kors tilbyr gratis ferietilbud til disse familiene.

Vestvågøy Røde Kors har siden 2011 arrangert Ferie for alle hver sommer, og utvider i år tilbudet og arrangerer vårt første Vinterferie for alle.

– Vi har bedt alle feriegjestene som har fått plass om å melde inn sin høyde og skostørrelse, slik at vi kan ordne med utstyr som passer. Vi har fått en del ski inn på bruktbutikken, men vi trenger fortsatt en hel del mer – både til barn og voksne, melder Røde Kors-gjengen som også driver bruktbutikk på Fygle.

Hvis utstyret blir skadet ved utlån, vil Vestvågøy Røde Kors erstatte dette.

Hvis folk har noe å låne bort, kan de ta kontakt med frivillighetskoordinator Eirik Hjulstad Iversen.

Artikkeltags