Husker du Gamle Salten? Nå skal den i toppturfart fra Lofoten

Daglig leder Nina Kristine Madsen-Geelmuyden i Norwegian Adventure Company AS og Administrerende direktør Morten Chr. Jakhelln i Hundholmen Byutvikling ser fram til å ta Gamle Salten i bruk.

Daglig leder Nina Kristine Madsen-Geelmuyden i Norwegian Adventure Company AS og Administrerende direktør Morten Chr. Jakhelln i Hundholmen Byutvikling ser fram til å ta Gamle Salten i bruk. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Med M/S Gamle Salten som base, skal Norwegian Adventure Company skape opplevelser som setter Nordland på verdenskartet.

DEL

Det skriver selskapet i ei pressemelding.

– Vi skal lage minner som varer livet ut, uttaler daglig leder Nina Kristine Madsen-Geelmuyden (38) i Norwegian Adventure Company AS i pressemeldinga.

- Vi har nå signert kontrakt med Morten Chr. Jakhelln om et samarbeid og leie av Gamle Salten. I første omgang innebærer avtalen tre seilingsperioder i april, juli og august 2018. Vi har skapt et helhetlig opplevelsesprodukt som setter Nord-Norge på kartet for globale opplevelsessamlere, sier Madsen-Geelmuyden.

Opplevelsesproduktet er ekstraordinært. Hensikten er å få det arktiske Nord-Norge på «bucket-listen» til globale eventyrere og skape verdens råeste seilas- og topptureventyr.

 I første omgang innebærer avtalen mellom Hundholmen Byutvikling og Norwegian Adventure Company tre seilingsperioder i april, juli og august 2018. Håpet er å skape noe varig og bærekraftig innen opplevelsesturisme.

 I første omgang innebærer avtalen mellom Hundholmen Byutvikling og Norwegian Adventure Company tre seilingsperioder i april, juli og august 2018. Håpet er å skape noe varig og bærekraftig innen opplevelsesturisme. Foto:

- Det blir et ski-, topptur- og seilaseventyr fra Tromsø til Lofoten via Andørja, Senja og Kvaløya med åtte sertifiserte guider og med plass til 44 gjester. Det vil bli leie av skiutstyr ombord, afterski, foredrag og sosialt, forteller Madsen-Geelmuyden.

Artig og spenstig samarbeid

For Hundholmen Byutvikling og direktør Morten Chr. Jakhelln er samarbeidet med Madsen-Geelmuyden i Norwegian Adventure Company AS noe nytt og spennende.

- Jeg føler vi har funnet en god tone, og jeg opplever Norwegian Adventure Company som profesjonelle, skikkelige og virkelig hyggelige mennesker. I tillegg er det ekstra artig at Nina Kristine kommer i fra Bodø, sier Jakhelln, som brenner for både satsning på turisme i nord og at Gamle Salten tas i bruk.

Norwegian Adventure Company ble etablert i 2012 av Nina Kristine Madsen-Geelmuyden og Fredrik Geelmuyden. Det handler om å skape gode grunner til å utvikle attraktive opplevelsesprodukter i kontinuerlig utvikling.

Norwegian Adventure Company ble etablert i 2012 av Nina Kristine Madsen-Geelmuyden og Fredrik Geelmuyden. Det handler om å skape gode grunner til å utvikle attraktive opplevelsesprodukter i kontinuerlig utvikling. Foto:

Han håper på et langsiktig samarbeid, at Arctic Haute Route blir en rullerende sak som går over år og fester seg som et reiselivsikon.

- Jeg har stor tro på denne typen reiseliv hvor man tar i bruk naturen på en ekstraordinær og fantastisk måte. Dette er opplevelser som vil gi svært mye til menneskene som blir med på seilas, uttaler Jakhelln i pressemeldinga.

Han forteller at Gamle Salten er i topp stand, klar til bruk og at det nå er kjøpt inn en Polarsirkelbåt i hardplast som står på dekk og som skal frakte gjestene inn til land når de skal på opplevelsestur i fjellene.

- Gamle Salten er en båt med sjel som i seg selv vil være en opplevelse å reise med. I kombinasjon med toppturer og store naturopplevelser, god mat og sosialt samvær om bord, vil disse turene bli opplevelser for livet – det er jeg sikker på, sier Jakhelln.

Fullblods nordnorsk

- Dette blir en fullblods nordnorsk opplevelsesproduksjon med fokus på bærekraft gjennom bruk av lokale ressurser, forteller Madsen-Geelmuyden.

Hun forteller at Gamle Salten vil ha mannskap som er kjent med båten og at de har vært ute på seilas tidligere.

Administrerende direktør Morten Chr. Jakhelln og daglig leder Nina Kristine Madsen-Geelmuyden i Norwegian Adventure Company AS har funnet tonen og gleder seg over samarbeid.

Administrerende direktør Morten Chr. Jakhelln og daglig leder Nina Kristine Madsen-Geelmuyden i Norwegian Adventure Company AS har funnet tonen og gleder seg over samarbeid. Foto:

- Båten vil ligge til kai på Svinøya i Svolvær ved start og stopp på ruten, gjestene tilbys tilleggsprodukter i Lofoten i samarbeid med lokale aktører og Arctic Buss vil følge oss langs hele ruten og tar gjestene fra kai til fjells, sier topptur-gründeren.

I tillegg er målet å utvikle et kulinarisk opplevelsesprodukt av høy standard.

- Med kortreist mat og lokale råvarer basert på tradisjon og kultur, med kokk i verdensklasse om bord, forteller Madsen-Geelmuyden.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken