Åpner Banken

Vibeke Ødegård Hansen vil ha ut leknesfolket på byen igjen store deler av døgnet og åpner sammen med mannen Lars Sigurd et konsept som skal friste både vidt og bredt.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

I stikkords form

Vibeke Ødegård Hansen

Fra: Napp. Bor nå på Bolle

Alder: 37 år

Sivilstatus: Gift med Lars Sigurd. Fire barn på 17, 14 og 2. 12 år

Aktuell: Åpner Banken pøbb og spiseri på Leknes til helgen

Banken pøbb og spiseri

Det er et konsept som er ganske stort og vidt. Vi skal prøve å gape over hele lokalbefolkningen. Vi skal være en plass alle skal føle seg velkommen.

Nede i kjelleren har vi nattklubb med 20-årsgrense, av og til 18-årsgrense med diskotek. I hovedetasjen har vi spiseri, ikke restaurant.

I helgene er det 23 – årsgrense, med dans og levende scene. Hver helg vil det prøves ut litt forskjellig: Blues, dans, intimkonserter.

Vi skal prøve å få ut danseglade folk igjen på Leknes. De har ikke hatt en plass å gå til hver helg.

Vi skal ha gatekjøkken i helgen. Her oppe har vi kurs og konferanse- og selskapslokaler.

Utelivet på Leknes

Vi driver Surfer the bar, og har prøvd å utvikle den. Det har vært veldig vanskelig å komme videre. Vi ser at det er et stort potensial til å få til flere ting. Folk savner Gammelbua og Titanic, men vi klarer ikke å komme videre der vi er.

Surfer the bar vil fortsatt bestå, og det blir en åpen bar, men her vil vi kunne ha dans og diskotek, noe vi ikke klarer der borte på grunn av størrelsen på lokalet. Vi har ikke plass til flere enn 140, og da er det tjåkefullt der.

Her er det plass til 150 i kjelleren, 200 i hovedetasjen og over 60 oppe. Det rommer ganske masse. Og vi har bygd opp kjøkkenet så vi kan servere inntil 200 mennesker samtidig, både buffé og forhåndsbestilt, så vi kan ha selskap med 200 personer. Da må plasseres i forskjellige rom.

Til neste år håper vi at vi får så mange bestillinger at vi kan fylle opp både oppe og nede. Buffet i begge etasjene, og dans nede i kjelleren.

Bolle

Det er mitt hjem. Vi kjøpte i 2012. Trives veldig godt. Nydelig plass, så sentralt, samtidig så deilig og nesten ingen naboer.

Vi har drevet dyrepensjonat, men det har vi lagt ned. Nå har vi syv og en halv hest, den halve er en vår ponni. Der driver jeg utleie av stallplass og har bygd opp en stor ridebane og har fått opp et godt ridemiljø.

Vi leier også ut til Arctic campus. Det er to tyskere som leier ut små campingbiler. Det er liv og røre på gården, og det er fantastisk deilig.

Stallen Bolle

Det er vårt fantastiske stall som vi har bygd opp. Vi leier ut til privatpersoner med utslipp om morgenen, og de styrer seg selv nede i stallen. Vi har en liten ponni der.

Jeg tør å påstå at vi har Lofotens største ridebane. Og fantastisk natur og ridemuligheter, og utrolig avslappende. Er jeg litt stresset en dag tar jeg med meg kaffekoppen og går ned i stallen og glemmer alt. Det er en utrolig herlig gjeng som er der nede.

Kanstadfjorden

Første året vi drev Surfers jobbet vi døgnet rundt. Hver helg, sånn er det å drive for seg selv, men vi så at vi var nødt til å ha litt fritid og.

Det er ikke så enkelt å slappe av med egen bedrift og sitte hjemme og følge med. Vi har lett etter hytte ganske lenge. Vi hadde campingvogn i Gullesfjord, og så ser jeg at det er en hytte til salgs der. Vi dro på visning, og tre dager etter hadde vi kjøpt den. Det er vårt andre fristed.

Vi er en ganske stor familie, vi er åtte stykker, og så har vi likevel plass til å ha folk på besøk. Det er hytta vår.

Fritid

Hva er det? Usj, ja. I det siste har det vært veldig lite av det. Nå går det i ett. Fritid er bare ett ord som ligger langt bak, og sånn blir det vel helt til etter jul.

Sånn er det bare når du skal starte noe nytt. Skal du starte noe for deg selv, er det veldig viktig å være til stede selv, skal det gå bra. Det har vi erfart på Surfers. Det første året var vi til stede stort sett hele tiden, vi hadde bare en liten ferie, og det tror jeg er veien til suksess.

Ledelse

Jeg og Lars Sigurd er et veldig godt team og leder de ansatte godt i lag, syns vi. Han har sitt ansvarsområde, og jeg mitt.

De er ganske håndplukket de jeg har under meg, og jeg er veldig heldig med dem jeg har fått med inn hit: Én er god på markedsføring, én er god på gatekjøkkenet, én er et arbeidsjern ... Jeg er veldig glad i å håndplukke.

Jeg tror det er veldig greit å være en tydelig og god leder, samtidig som de ansatte har tillit til deg. At de tør å komme med problemene. At det settes pris på de ansatte.

Blåtur

På Surfers var vi på blåtur i juli. Når Ballstad hadde «Ballstad i fest» oppfordret vi til å dra dit og så stengte vi døren.

Vi for først ut til Lofotpils på et besøk, så for vi til hytta vår og laget mat. Mac var der og introduserte masse nye ølsorter. Så for vi til Harstad på rib-tur og bar-til-bar-runde. Og så var vi på hytta igjen og koset oss kjempemasse i lag.

Sånne ting er veldig viktig for å få et godt arbeidsmiljø og trives.

Høgskolen på Nesna

Jeg er utdannet servitør, og fikk barn ganske ung og var mamma i mange år. Så kom jeg til et punkt der barna begynte å bli litt større og tenke: Hva gjør man? Da havnet jeg på Høgskolen på Nesna. Jeg har tatt en bachelor i spesialpedagogikk.

Jeg har jobbet som miljøterapeut på Hero for mindreårige. Ble fri fra jobb da de la ned der.

Har ikke brukt den kompetansen etter det, men den kommer veldig godt med når du skal drive med ledelse og jobbe i en bar. Pedagogikk i en bartender- og ledelsesrolle er veldig bra å ha med seg, og jeg angrer ikke i det hele tatt på utdannelsen. Den var veldig bra og jeg har lært kjempemasse der.

Vest-Lofoten lensmannskontor

Vi har god dialog med politiet og skal snart ha personalmøte med dørvaktene hvor politiet er invitert, det er viktig å ha et godt samarbeid med politiet for å forebygge hendelser og at vi har tillit til hverandre begge veier.

Vi møter på mye forskjellige hendelser i et slikt yrke og da er det betryggende for oss at politiet kan kontaktes. en annen ting, jeg har meget dyktige dørvakter de gjør en kjempe jobb, de har et stort ansvarsområde og tar sin jobb seriøst.

Napp

Ei lita bygd. Alle kjenner alle, både positivt og negativ. Jeg flyttet derfra når jeg var 11 år til Leknes. Bodde kanskje ett år på Leknes før vi flyttet til Toftan der mamma hadde funnet en kjærest, som nå er min stefar. Det er en fantastisk stefar jeg har. Nå har jeg ikke noe særlig med Napp å gjøre. Min pappa er borte.

Fiskerifagskolen på Gravdal

Der gikk jeg. Jeg var skolelei, så jeg tok yrkesfag og utdannet meg til servitør. Hatt masse med blant annet Willy Ryan og Roger Øverås å gjøre.

Jeg tok lærlingtiden min på restaurant Hjalmar på hotellet. Da var jeg 17 år.

Kommune- sammenslåing

Jeg er for det i håp om at ting skal bli bedre. Jeg tror vi godt kunne slått sammen hele Lofoten.

Artikkeltags