Boknafisk fra Fredvang fikk pris

Nina Sundqvist, Halvor Hansen og Frode Kristensen.

Nina Sundqvist, Halvor Hansen og Frode Kristensen. Foto:

Av

- ... er en ypperlig råvare både til hverdag og fest, sier juryen.

DEL

Halvors Boknafisk Loin fra Fredvang fra Halvors Tradisjonsfisk AS i Troms ble Årets Matspire 2016 i kategorien Årets sjømat-foredlet. Premien er markedsrådgivning fra Matmerk verdt 100.000 kroner.

Råvarene kommer fra Bjørn Gjertsen A/S Fiskemottak på Fredvang. Venter på fisket, jobber med egnersentral

- Halvors Boknafisk Loin gjør det enkelt for folk å tilberede og spise sjømat. Fiskekoden er knekt slik at alle kan lage sjømatretter uten spesielle forkunnskaper. Derfor fortjener dette produktet å bli mer tilgjengelig for flere forbrukerne, sier adm. dir Nina Sundqvist i Matmerk, etter prisutdelingen under finalen i Det Norske Måltid 2016.

Juryen i Det Norske Måltid og juryen for Årets Matspire; Gunnar Møller Syversen fra Coop, Martina Rabsch fra REMA 1000, Eivind Haalien fra Norgesgruppen og fagsjef i Matmerk Frode Kristensen er enstemmige i at dette produktet treffer.

Dette sies om vinnerproduktet: Med utgangspunkt i en lang tradisjon har vinneren lagd en kvalitetsprodukt basert på en ettertraktet og eksklusiv råvare. Dommerne uttaler at produktet har et svært delikat utseende og en ren, typeriktig smak. Nøkkelen til den unike smaken ligger i råvarekvaliteten i kombinasjon med en finstemt konserveringsteknikk.

Halvors tradisjonsfisk

  • Ble etablert i 2000 og ligger på Skattøra i Tromsø.

  • Har spesialisert seg på å vanne ut klippfisk og tørrfisk, samt produserer boknafisk og lutefisk.

  • Har sju ansatte.

  • Boknafisken er produsert av skrei og tørket naturlig på hjell av familien Gjertsen på Fredvang. Den foredles på Skattøra.

Artikkeltags