(Østlandets Blad)

NORDRE FOLLO: Hvert år er dette en gjenganger til diskusjon, men reglene er rimelig klare. Det er båndtvang i perioden fra og med 1. april til 20. august. Det betyr at hunden må være i bånd til enhver tid utendørs, med mindre den er forsvarlig inngjerdet.

– Båndtvangen gjelder for alle hunder. Også de av våre pelskledde, logrende venner som tilsynelatende ikke eier et fnugg av jaktinstinkt, skriver Nordre Follo kommune på deres nettsider.

Båndtvangen gjelder i hele kommunen – også i nærskogen, i marka og andre steder hunden ellers pleier å få løpe løs. Kommunen skriver videre at det også handler om de ville dyra og fuglene ute i naturen, som får avkom i disse dager. De gjemmer sine små i reder, grøfter, gress og lyng.

Kan bli politianmeldt

Selv om du har verdens snilleste hund som «aldri ville», kan du som hundeeier faktisk ende opp med å bli politianmeldt, skriver kommunen videre.

– Når vi går tur med hunden, er vi i disse dager gjester i deres fødestuer. Båndtvangen finnes, og kan håndheves med politianmeldelse, av hensyn til dem. For at de skal få en sjanse til å beskytte sine nyfødte og leve sine liv i fred i det som er deres hjem, i den perioden i løpet av året da de er aller mest sårbare. Sårbare for å bli skremt, stresset, jaget, og kanskje bitt og drept, skriver kommunen så.

Den generelle båndtvangen gjelder altså til og med den 20. august, og dersom du lurer på mer rundt dette, kan du gå inn på kommunens nettsider.

De nærmer seg vår, og vi tar deg med opp i lufta for å kikke på Kolbotn fra fugleperspektiv. Her vil du kunne se hva som har skjedd med de nyeste boligprosjektene, kjente og kjære bygninger og ikke minst nabolaget ditt sett fra oven. Finn deg en kopp kaffe, og nyt flyturen.