Stamsund IL samarbeider med Hero

Løfter flyktningene fra løkkefotball til idrett.

DEL
<div id='netboard-1'> <script> googletag.cmd.push(function() { googletag.display('netboard-1'); }); </script> </div>

Les Lofot-Tidende i 5 uker for KUN 5 kr!

Stamsund IL deltar i prosjektet «Medtak til Mottak» på oppdrag fra Hålogaland Fotballkrets. STIL skal legge til rette for fotballaktivitet for ungdom og voksne fra Hero’s flyktningmottak i Stamsund. Det opplyser idrettslaget i ei pressemelding.

Det er mellom 15 og 20 voksne beboerne fra mottaket i Stamsund som deltar på Stamsund ILs fotballtreninger for voksne, disse er i hovedsak fra Afghanistan, Syria og Etiopia. Ikke alle disse beboerne snakker norsk eller engelsk, men fotball er et universelt språk som alle forstår, kommer det frem i pressemeldinga.

- STIL stiller med bane og trenere i første omgang i perioden frem til nyttår. Den organiserte treningen foregår to kvelder i uka i flomlyset på kunstgressbanen i Stamsund. Vi vil fortsette med treninger ute så lenge været tillater det, opplyser Geir-Ove Andersen, leder i Stamsund fotball.

- Stamsund IL vil først og fremst gi spillerne innspill og støtte for å få til litt mer organisert aktivitet enn ordinær løkkefotball. Fokus på å ha det gøy, på Fair Play og syverfortball, forklarer Andersen.

Spillerne fra Stamsund vil delta på to turneringer i Kabelvåg i løpet av høsten. Der møter de lag fra andre mottak i Lofoten og Vesterålen. Magnus Andersen fra Stamsund leder aktiviteten og treningene. Magnus er elev på tredje året på idrettsfaglinjen ved Vest-Lofoten VGS.  I tillegg vil Geir-Ove Andersen (leder i Stamsund Fotball) sammen med ansatt ved Hero i Stamsund, keeperlegenden Tom Reppe, bidra på treningene. Står det i pressemeldingen.

Artikkeltags