Gå til sidens hovedinnhold

Fortsatt anbefaler kommunen å koke drikkevannet på Leknes, Fygle, Gravdal og omegn

Mandag gikk en kobling inne på renseanlegget til Buksnes vannverk. Vannmengdene som fosset inn i anlegget, gjorde skade på elektriske komponenter, som Lofot-Tidende tidligere har rapportert om. Trykkøkningen og den ultrafiolette bestrålingen som vanligvis finner sted inne på anlegget, er satt midlertidig ut av funksjon.

I mellomtida føres vannet utenom rensestasjonen, og får tilført klor som en nødløsning. Vestvågøy kommune ber alle som får vannet fra Buksnes vannverk om å koke drikkevannet som en ekstra forholdsregel. Innbyggere på Gravdal, Leknes og Fygle er berørt. Kommunen har sendt ut mobilmeldinger til berørte innbyggere.

Kommunens fagansvarlige for vann har vært i kontakt med Nasjonal vannvakt på Folkehelseinstituttet, råvannskvaliteten i kilden (Mørkdalsvannet) er god og risikoen for urent vann er liten. For å være på den sikre siden anbefaler kommunen altså likevel å koke vannet. For øvrig kan vannet brukes fritt.

Det er foreløpig usikkert hvor lang tid det vil ta å få satt behandlingsanlegget i stand igjen, da kommunen venter på delene som trengs.

Kommunen vil i løpet av uka komme med ny informasjon.

Les også

3–400 000 liter vann fosset ut i rensestasjonen: Vestvågøys største vannverk sprang lekk

Kommentarer til denne saken