Gå til sidens hovedinnhold

Foreslår å kalle opp veien etter Grete Josefa

«Utsikten» er ute, og «Grete Josefas vei» er foreslått som navn på veistubben.

For abonnenter

Det er kommunens jobb å finne passende navn på nye veier. Som Lofot-Tidende skrev i april, ble et knippe slike forslag til nye veinavn lagt ut til høring.

Et av navneforslagene var «Utsikten», til en sidevei til Moloveien på Ballstad.

Kommuneadministrasjonen har mottatt et høringssvar fra en innbygger på Ballstad, som heller foreslår å kalle sideveien for «Grete Josefas vei» etter ballstadværingen Grete Josefa Arctander. Arctander, som gikk bort i januar 2020, hadde sterk tilknytning til stedet.

Les også

Kommunen foreslår seks nye veinavn: Beboere i denne veistumpen kan få adresse Utsikten

Kjent og populær person

«Grete Josefa Arctander var en kjent og populær person på Ballstad, Lofoten og videre. Hun hadde en sterk tilknytning til stedet», skriver ballstadværingen i høringssvaret.

Sekundært foreslår han et hvilket som helst navn som knytter veien til fiskeværet Ballstad, og skriver videre:

– Jeg stiller meg ikke bak navnet «Utsikten», det er «belastet» i betydningen at det assosieres til rikmannsstrøk i større byer. Det ville ganske sikkert hjulpet salget av tomter for utbygger, men passer dårlig inn med de omkringliggende gater. Her nevnes: Fløttmannsveien, Garnlenka, Linesettet, Moloveien, Fryseriveien, Skreigata eller gatenavn med personoppkalling slik som Ole Bergs vei og Jacob Jentofts vei.

Kommuneadministrasjonen tar innbyggerens innspill på alvor, og legger fram navneforslaget «Grete Josefas vei» for kommunestyret 22. juni.

Les også

Innbyggerne mistet vannet: Straks rykket Arnfinn ut

Kommentarer til denne saken