– Folket på Myrland og andre bygder med rasutsatte veger må være forberedt på at vegen kan bli stengt på kort varsel

Av
DEL

Svar fra Flakstad kommune:Viser til leserbrev 4/2 fra Ørjan Arntsen angående varsling og vegstenging på fylkesvei 805 Napp-Myrland.

Det er statens vegvesen som avgjør hvorvidt denne vegen skal stenges eller ikke. Slik vi oppfatter det, stenger de vegen ved ras, fare for ras eller at den ikke kan holdes åpen av annen grunn (sterk vind f.eks.)  I perioder som vi har nå, der det er fare for ras over en lang periode, er de sannsynligvis ofte ute og vurderer dette. Et varsel om at rasfare vurderes vil da være et kontinuerlig varsel.

Folket på Myrland og andre bygder med rasutsatte veger må være forberedt på at vegen kan bli stengt på kort varsel. Nødvendige medisiner, mat og brensel må være på lager for å takle noen dager uten vegforbindelse. Spesielt slik værforholdene har vært nå i vinter.

Lørdag 2/2 2019 ble kommunen varslet om at Fylkesvei 805 til Myrland ble stengt, vi varslet umiddelbart vår kontaktperson på Myrland, som igjen sendte ut melding til de andre innbyggerne.

Vegvesenet får vurdere hvorvidt det lar seg gjøre å varsle stenging i forkant, fra gang til gang. Fra kommunens side vil vi fortsatt ha det vi oppfatter som et godt og konstruktivt samarbeide med innbyggerne på Myrland og andre utsatte bygder. Så ser vi at besøkende og ferierende i slike bygder ofte stiller strengere krav til myndighetene, vi må strekke oss litt mer for deres ønsker.  Vi oppfordrer besøkende og ferierende til å lytte og erfare fra folk som bor og har bodd i bygder med rasutsatte veger over tid.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags