- Flakstad kommune - et mangelfullt demokrati?

Steinar Friis.

Steinar Friis. Foto:

Av
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Demokrati og samarbeid er tilsynelatende ikke en naturlig tilstand i vår kommune. Undertegnede er innvalgt i Flakstad kommunestyre og medlem av formannskapet. I så måte er det lite tilfredsstillende at vår ordfører, kommunestyrets leder, etablerer en merkelig og autoritærlignende måte å lede oss på. En slags vilkårlig maktutøvelse. Overraskende utspill uten belegg i demokratiske prosesser. Det siste, hans utsagn om nytt skolebygg i kommunen, hvor han i intervju med Lofotposten uttaler: «Modulbygg eller vanlig skolebygg blir det store spørsmålet kommunestyret skal ta stilling til i høst».

Det er ukjent for meg at kommunestyret opererer med to alternativer til skolebygg. På vårt formannskapsmøte i juli var utrolig nok ikke «skolesak» på vår dagsorden. Dette etterlyste undertegnede, og på spørsmål om når vi skulle ta opp saken, svarte ordfører: «Det har jeg ikke tatt stilling til ennå». Videre viser ordfører til undersøkelser og rapporter om fortreffeligheten av et såkalt modulbygg. Dette er også ukjent for meg.

Kommunestyret har ikke sett eller fått tilgang til slike dokumenter og rapporter. At ordfører her viser til at vår varaordfører, på privat initiativ, henvendte seg til myndighet i Bergen med forespørsel om et skolebygg levert som moduler/brakkerigg, var forhåpentligvis tuftet på ideen om flytting av undervisningsrom fra ferdig planlagt skoleløsning til en idrettshall.

Mitt håp er at vårt kommunestyre ved neste korsvei, som skal være 8. september, har ryggrad til enstemmig å si ja til det forlengst ferdig utarbeidede prosjektet nye Ramberg skole.

Kommunens innbyggere, med barn, lærere, lag og foreninger i fokus, forventer at bygging iverksettes snarest. Det gamle skolebygget er borte. Vi har ikke råd til en ny, slitsom skoledebatt i vår kommune.

Ti slutt herr ordfører: Har man makt, bør man begrense seg selv.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags