Skrei-utrykning

Skrei: Ekte skrei merkes før salg. Skrei-merket er et beskyttet kvalitetsmerke for skrei. Det stiller krav til både fiskers og forhandlers behandling av råstoffet. I tillegg til at torsken faktisk må være skrei. Skrei med kvalitetsmerket pakkes kun mellom 1. januar og 30. april.

Skrei: Ekte skrei merkes før salg. Skrei-merket er et beskyttet kvalitetsmerke for skrei. Det stiller krav til både fiskers og forhandlers behandling av råstoffet. I tillegg til at torsken faktisk må være skrei. Skrei med kvalitetsmerket pakkes kun mellom 1. januar og 30. april. Foto:

Skreipatruljen er i aksjon igjen. Nå drar de ut for å kontrollere at standarden for Skrei følges.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

Skreipatruljen gjennomføres av Norges Råfisklag i samarbeid med Norges Sjømatråd. De kontrollerer at pakkeriene følger standarden og at skreien som pakkes til kvalitetsmerket tilfredsstiller kravene i skreistandarden. Det melder Norges Råfisklag.

Skreien må også være av topp kvalitet: Fisken må bløgges korrekt og umiddelbart. Den må blø godt ut i rent vann. Dette er viktig både for god utblødning og bevaring av fiskens utseende. Fisken må behandles skånsomt slik at den ikke får slag og kjøles hurtig ned mot null grader. Dette bidrar til at den gode kvaliteten på skreien holder seg lengre. I januar og ut april gjennomfører skreipatruljen kontroller på kaiene, hos de godkjente pakkerne og på grossist- og omlastingssentraler.

Artikkeltags