Tilsvar til Remi Solbergs svar til Høyres Ja til unge fiskere

Av

Tilsvar til Remi Solbergs svar på Høyres innlegg om Ja til unge fiskere.

DEL

MeningerOrdfører Remi Solberg svarer på Vestvågøy Høyres visjoner om å satse på unge fiskere med å toe sine hender og skylde på regjeringa.

Norsk fiskeripolitikk har mer eller mindre ligget fast under de siste regjeringene, også med Ap-styre. Når ordføreren ikke vil løfte en finger eller har visjoner for lokale fiskere og mener det ikke er et kommunalt ansvar, så kan Vestvågøy Høyre informere om at sist vi hadde makta, så gjennomførte vi en rekke næringssatsinger, spesielt for fiskerne.

Vi avsatte deler av næringsfondet og salget av trålerrederiet som ble brukt til å gi lån og tilskudd til unge fiskere som ville etablere seg i næringa. Vi ga lån til fiskere som ville kjøpe eller øke kvotene og vi reetablerte Vestvågøy kystrederi som skulle yte lån og gå inn som profesjonell investor i styrene der det var ønskelig. I tillegg etablerte vi Lofoten Matpark som skulle jobbe overordnet med matsiden. Dette vakte oppsikt langt ut over kommunens grenser og ble en stor suksess – Vestvågøy ble en «kvotevinner».

Denne næringssatsingen har ikke dagens ordfører og politiske ledelse fulgt opp slik vi ser det. Etter ordførerens tilsvar kan vi anta at Arbeiderpartiet ikke har ambisjoner om å gjøre det heller. Vestvågøy Høyre vil sette av midlene vi måtte få fra statens havbruksfond til å satse på å styrke fiskerienes posisjon i Vestvågøy. Arbeiderpartiet har valgt å bruke disse pengene til å saldere underskuddet de har påført kommunen. Det er Arbeiderpartiets valg. Folket kan velge noe annet – nemlig å satse på framtiden, blant annet unge fiskere.

Godt valg!

Artikkeltags