Lofoten Fritidsfiskarlag med uttalelse om oppdrett ved Grænholmen

Bjørn Sturla Horn (innfelt) er leder i Lofoten Fritidsfiskarlag.

Bjørn Sturla Horn (innfelt) er leder i Lofoten Fritidsfiskarlag. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Lofoten Fritidsfiskarlag har drøftet «Søknad om dispensasjon – oppdrett Grænholmen».

DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Årsmøtet i Lofoten Fritidsfiskarlag har drøftet «Søknad om dispensasjon – oppdrett Grænholmen», og vil gi følgende uttalelse, selv om vi ikke er høringsinstans.

Vi er et lag med 140 aktive medlemmer som har skarp fokus på Nappstraumen, som er et fantastisk friluftsområde som aktivitets- og opplevelsesarena for allmennheten.

Lofoten Fritidsfiskarlag mener at det primært ikke bør tillates oppdrett i det omsøkte området.

Dette området er viktig for fiskeri, og ligger innenfor både registrerte gytefelt samt beite- og oppvekstområde for torsk, hyse, sei, sild og rødspette.

I behandlingen av denne saken har flere parter med faglig kompetanse uttalt seg, og samtlige er skeptiske til oppdrett ved Grænholmen.

Det er inngått et kompromiss med Isqueen AS om midlertidig tillatelse av oppdrett i regi av Vestvågøy Fiskarlag. Vestvågøy Fiskarlag gir uttrykk for sterk tvil om oppdrett ved Grænholmen, men gir tillatelse om midlertidig lokalitet, begrenset til 01.01.2022.

Lofoten Sjøprodukter vil sette ut laks i Nappstraumen 

Vestvågøy Fiskarlag mener at det ikke under noen omstendigheter må slippes ut hydrogenperoksyd eller andre miljøgifter i dette tidsrommet.

Lofoten Fritidsfiskarlag deler denne sterke tvilen, men aksepterer at det drives oppdrett ved Grænholmen som en midlertidig tillatelse.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken