Fergeprisene skrus ned neste uke

DEL

(Avisa Nordland) Fergeprisene som ble økt 1. januar, skrus tilbake til 2019-nivå, med en generell prisvekst på 3,1 prosent. Fra 28. januar settes det også et øvre tak på takstsonene i Nordland.

Det skapte sterke reaksjoner da fergeprisene økte fra 1. januar. Neste tirsdag, 28. januar, settes prisene ned.

- I tillegg har vi lagt et tak på takstsonene. Det betyr at takstene for de lengste takstsonene blir redusert, sier fylkesråd for samferdsel, Bent-Joacim Bentzen, i en pressemelding.

Han har stor forståelse for reaksjonene langs kysten, og han har registrert at det etterlyses fortgang i å skru takstene tilbake.

- Tabellene med alle de ulike takstene er ferdig, men de testes nå i de ulike billetteringssystemene. Vi må sikre at dette blir korrekt ute hos billettørene, slik at våre reisende blir gitt rett pris, sier han.

For å få samferdselsbudsjettet til å gå i hop, når man nå skrur fergetakstene tilbake, er en del av løsningen at man innfører egne sommertakster på fergene. Disse blir mellom 15 og 20 prosent høyere enn de vanlige takstene.

Samferdselsråd Bentzen er glad for at det nå er funnet en løsning som gir kystfolket tilfredsstillende vilkår for å bo og drive næring, også på steder der man er avhengig av ferger.

- Jeg skjønner veldig godt de reaksjonene som vi har sett de siste ukene. Om ei uke skal takstene være tilbake på korrekt nivå.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken