Fredag 6. mai arrangerte kulturskolen i Moskenes vårkonsert i Sørvågen skoles aula. Publikum fikk oppleve en usedvanlig underholdende, nesten magisk hyggestund med til sammen 16 utøvere fra første til sjette klasse.

Barnekoret med sine 6 deltakere, 2 var solister, fremførte flere fortryllende nummer. Det gjorde også de 2 dansegruppene, som bestod av henholdsvis 5 elever fra småtrinnet og 4 fra mellomtrinnet.

De fargerike, effektfulle skjerfene og stoffstrimlene på pinner satte en ekstra spiss på dansen deres der de bølget høyt og lavt i takt med barnas bevegelser.

Ikke mindre enn 6 av elevene spilte piano. De imponerte stort med sine nyervervede ferdigheter. Med foreldre, søsken og besteforeldre i salen hadde utøverne riktignok et takknemlig publikum.

Men også publikummere uten familiær tilknytning til barna satt igjen med en stor porsjon beundring og godfølelse. Noe som ble lagt særlig merke til, var elevenes høflige og sjarmerende opptreden når de entret og forlot scenen.

Kulturskolerektor Dorota Anna Chiberska, som er eneste ansatt i kulturskolen, har gjort en formidabel jobb med disse barna. Hun var også den som med stødig hånd ledet både små og store gjennom programmet, som ble avsluttet med kaffe og nydelige, hjembakte kaker som foreldrene hadde laget.

I kaffepausen kunne publikum også glede seg over kunstutstillingen, som 5 elever fra småtrinnet og 3 fra mellomtrinnet var ansvarlig for. Det ble avslutningen på en særlig inspirerende og hyggelig fredags ettermiddag for store og små.