Vi må slutte å tenke at det er galt at menn og kvinner er forskjellige. Jeg er kvinne. Jeg elsker de fordelene jeg får av at det mannlige kjønn legger verdi i min ynde. Jeg elsker å føle meg fin, få komplimenter, gratis drikke på byen og ekstra tjenester uten å måtte spørre.

Selv om jeg liker at typen bærer handleposene etter at vi har vært på butikken, betyr det ikke at jeg ikke er i stand til å gjøre det selv. Selv om jeg nyter en gratis drink eller to på byen, betyr det ikke at jeg ikke er i stand til å betale den selv.

Jeg synes at det er hyggelig å bli kalt fin, jeg. For selv om jeg er fin, betyr det ikke at jeg ikke kan vise at jeg er sterk, smart, morsom og interessant.

Det føles bare enda bedre at jeg klarer å slå tilbake og motbevise fordommer. Vise at jeg både kan synge «Starship» av Nicki Minaj av full hals mens jeg smører på et tjukt lag lipgloss, mens jeg i neste øyeblikk løfter over 100 kg markløft eller debatterer politikk fra talerstol i en sal med flere hundre folk.

Jeg synes at det er altfor mye fokus og problematisering av at kjønnene er ulike. Selvfølgelig skal en gutt få lov til å sminke seg og bruke kjole, og en jente skal få lov til å klippe håret kort og kjøre gravemaskin. Men jeg synes også at det er noe fint med både å kunne le av forskjellene og beundre verdiene det beriker samfunnet med. At menn er fra Mars og kvinner fra Venus er ikke noe nytt. Men jeg digger både menn og kvinner, og synes deres egenskaper gir livet mitt store verdier i nyanse. Vi trenger både guttastemning og jentekos.

De virkelige problemene kommer når disse egenskapene kommer i veien for mulighetene det gir enkeltindividet. Etter liberaliseringen av Norge med stemmerett til kvinner, likestilt utdanning og allmenn verneplikt ser vi en utjevning på generelt nivå som sakte men sikkert skrår over i jentenes favør.

Flere gutter faller fra, tar selvmord og føler at de kategoriseres som «incels» (involuntary celibate). Likevel ser vi at menn favoriseres i toppjobber og nyter godt av flere lederstillinger enn kvinner. Men her er ikke løsningene å lage rigide systemer som holder tilbake det ene kjønn og favoriserer det andre. Ser vi et kjønnsrelatert problem i samfunnet trenger vi tiltak som jevner ut mulighetene til begge kjønn, ikke som bare svekker det ene.

Fordi feminisme handler ikke om en glede av å ydmyke menn, gro ut kjønnshår og armhulehår, eller å bruke mensen som ansiktsmaling mens man skriker «FUCK PATRIARKATET!». Søker man opp feminisme på Store norske leksikon står det faktisk: «Feminisme er en fellesbetegnelse for ideologi, idétradisjon, etikk, politikk og akademisk virksomhet som handler om frihet, likestilling og rettferdighet for alle, uavhengig av kjønn». I anledning kvinnedagen ønsker jeg meg et Norge med like muligheter for alle, men et Norge som fremdeles lar gutter være gutter, og jenter være jenter.