Gå til sidens hovedinnhold

Del 1: Folk velger folk

Artikkelen er over 1 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

«Folk velger Folk» i stor grad til kommunevalget. Det er faktisk mulig for velgerne å stemme frem enkeltpersoner både innen partiet en stemmer på, og også via «slengere» til andre partilister. En mulighet langt flere burde benytte.  Vi trenger aktive og reflekterte representanter fra alle partier. Din stemme teller.

Det er heller ikke nødvendigvis slik at FRP i Vestvågøy på alle plan kan identifiseres med FRP i andre kommuner. Tilsvarende for AP/SP/H og de andre.

Forskjellene kan bygge på personlige forutsetninger, partikultur, holdning til debatt for å finne gode løsninger, krav til saklighet og fullstendighet i utredninger osv. Om enn i mindre grad så er personfokus viktig også ved Stortingsvalg. Støre sitt AP er bra forskjellig fra Stoltenbergs AP, for å nevne ett eksempel.

Person -skillelinjen er åpenbart mye mer fremtredende i kommunevalget, der folk kjenner folk, vet hva de står for og hva de prioriterer.

FRP i Vestvågøy står på folkets sin side, hvor offentlige avgifter lagt på husstanden skal begrenses, Eiendomsskatten skal reduseres, ikke økes, Plansaker for alle utbyggere skal behandles med respekt og positiv innstilling- behandlingstiden skal ned og forskjellsbehandlingen skal bort.

Skolen skal tilrettelegges med sikte på å heve nivået til landsgjennomsnittet.

For FRP i Vestvågøy skal regjeringens prosjekt «Leve hele livet» være retningsgivende for omsorgssektoren og kommunen skal søke deltakelse i Statlig finansiering av omsorgssektoren.

Miljøet skal tas på alvor også når bygrensen skal settes, og trafikksikkerheten skal i fokus, og ikke som ved utbygging av nye Vest-Lofoten Videregående skole, nesten totalt ignoreres.

Krav til generell økonomisk styring må heves flere hakk, og investeringer skal følge oppsatte rammer. Konsekvensstyrt ledelse må gjennomføres.

Vi tror mange også med annen parti-tilknytning enn FRP, vil kunne vurdere å legge sin stemme til FRP i Vestvågøy, rett og slett for at de skal få et godt og forutsigbart talerør i Kommunestyret.

Med FRP som del av en posisjon, blir det reduksjon av eiendomsskatten, en skatt som er usosial, den rammer uten å ta hensyn til skattbar inntekt, formue eller belåningsgrad.

Kommentarer til denne saken