Nærmer seg country-langhelg

Handelsforeningen i Vestvågøy: Benjamin Einarsen (f.v.), Geir Kristian Johansen og Tom René Reppe sitter i styret til Vestvågøy handelsforum, som arrangerer Høstvekka.

Handelsforeningen i Vestvågøy: Benjamin Einarsen (f.v.), Geir Kristian Johansen og Tom René Reppe sitter i styret til Vestvågøy handelsforum, som arrangerer Høstvekka. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

I månedsskiftet august-september arrangeres Høstvekka og Lofoten countryfestival på Leknes.

I forberedelsene av folkefesten vil området mellom og veien foran rådhuset og Sentrumsgården og Lampehuset stenges av for biltrafikk fra og med søndag 26. august. Der skal tivoliet rigges. Fra og med onsdagskveld stenges Storgata fra Skulbrugården til Lampehuset, og Idrettsgata ved Ludv. Håkonsen. Det blir omkjøring på Granliveien og mellom Fagmøbler/Lofoten bakeri.

Høstvekka er basert på dugnad.

- Hjelp! Vi trenger flere folk til å gjennomføre Høstvekka 2018. Er du med og ta i ett tak?, skriver kontaktperson Tom René Reppe i handelsrådet i Vestvågøy næringsforum, som arrangerer Høstvekka.

- Det er ikke tunge ting som skal gjøres, men gjerne mange små. Da er det enklere å gjennomføre en bra Høstvekka jo flere armer og hoder som bidrar. Og så er det en sosial dugnad som forhåpentligvis bidrar til litt mer tilhørighet til Leknes. Heldigvis er det fire stykker som til nå har meldt sitt dugnadsbidrag, og vi håper selvfølgelig på enda fler, det er bare å ta kontakt.

Countrymusikk i sentrum

Torsdag 30. august starter tradisjonsrike Høstvekka og Lofoten countryfestival. Det kanskje største trekkplasteret på Lofoten countryfestival i år er svenske Jill Johnson. Andre artister som opptrer er Hilljacks, PK&Dansefolket, Big River Band, G. Thomas, Steff Nevers, Pe-To bandet og The honky tonk tornados.

Tivoli og mat

I tillegg til musikk blir det også i år Høstvekka med tivoli, boder, aktiviteter og masse countrymusikk i byen i løpet av langhelgen.

SE BILDENE FRA I FJOR:

Lindstrøms tivoli har gjestet Leknes i Høstvekka i mange år, men kommer ikke i år. De blir erstattet av Hugos tivoli.

I tillegg til tivoli, blir det mange boder og stand i Leknes sentrum.

- Innenfor området hvor vi lager gågate er det nå ikke mye plass igjen. Mange av de som var her i fjor kommer tilbake, pluss at vi har fått en del nye, forteller Geir Kristian Johansen i Leknes Handelsråd i en pressemelding.

Nytt for i år er også at International Food Market kommer med et eget marked med mat fra Italia, Spania, Frankrike og Holland blant annet. Mer kortreist mat vil tilbys av Bondens marked.

Bondens marked i Meieriet kultursenter på Leknes i mars i år:

Bondens marked på Leknes i desember i fjor: Kjempesuksess med Bondens marked på Leknes: - Det meste her er godt og spiselig

Artikkeltags