Gå til sidens hovedinnhold

Christoffer Solheim fra Ure er over gjennomsnittet interessert i gamle biler. De bilene han er mest interessert i, er de som er av en eldre årgang. 

Solheim har alltid hatt en stor interesse for bil. I 2017 kom han over en bil som han absolutt måtte ha. Da hoppet han i bilen og kjørte til Fredrikstad for å hente den nye bilen. 

Bilen er en Chevrolet BelAir 1967 modell. Den var et reparasjonsobjekt. Etter at jeg fikk den hjem begynte det langtekkelige arbeidet med å stelle den i stand. Bilen hadde stått uten skilt siden 1988 og derfor måtte jeg på en helteknisk kontroll hos Statens vegvesen før jeg kunne få bilen registrert med skilt

Christoffer

Han begynte med å overhale motoren, gikk over ledningsnettet og bygget nytt ledningsnett, i tillegg til en full sjekk av hele bilen generelt. 

 Pappa hjalp til med å lage ledningsnettet, og i 2019, to år senere var bilen godkjent til å kjøre på vei. Det eneste de bemerket på EU-kontroll før teknisk kontroll var et bremselys.

Christoffer

Har vurdert å selge bilen

Solheim kan tenke seg til at han har brukt mellom 800 og 900 timer, men han påpeker at man ikke kan regne på det på den måten.

 Det er en hobby og noe jeg liker å holde på med. I år kom også bilen igjennom EU-kontroll igjen, uten anmerkninger.

Christoffer

Han forteller at det er viktig å nevne all den fysiske og psykiske støtten han har fått gjennom prosjektet. Denne mener han har vært helt avgjørende for at han har fått ferdigstilt bilen. 

 Jeg hadde ikke klart det uten de rundt meg som har støttet meg. Den bilen har vært tiltenkt en Finn-annonse flere ganger.

Christoffer

– Kjørte i grøten

Han forteller at det er pappa som har gitt han interessen for bil. Under intervjuet fikk Christoffer et spørsmål om hvor lenge han har hatt interessen for bil. Han svarte med å ringe pappa. 

Christoffer har hatt interesse for bil siden han var veldig liten.Han kjørte med biler i babygrøten og var bare ett år da han første gang satt i en minigraver.

Raymond Solheim, faren til Christoffer.

Gamle biler

Det hele startet med at de var en gjeng som hadde interesse for gamle slitne amerikanske biler. En av de andre i gjengen tipset han om den bilen som han endte opp med til slutt.

 Vi kjørte til Fredrikstad på fredag og var hjemme igjen på søndag.

Christoffer

I tillegg til Chevroleten, har han en eldre Volvo 940 turbodiesel fra 1990. Denne bilen har han hatt siden han var 20 år, men forteller at han i tillegg til denne har hatt en Volvo 940 bensin fra 1994 som første bil.

Jeg måtte ha meg en bil som ikke var så dyr i drift, da byttet jeg ut den første Volvoen. Jeg har interesse for Volvo, men bare for gamle Volvoer. De nye skvip-bilene kan de få for en billig penge.

Christoffer

Christoffer (26) har en bil som mange legger merke til: – Det er gøy når folk snur seg etter bilen

For abonnenter