Daglig leder i Lofotr Hotell gir opp hotellplanene på Leknes: – Utrolig at det er så lite interesse for Leknes når man ser hva som skjer i Svolvær

Lofotr hotell.

Lofotr hotell.

DEL

– Det har tatt lang tid, men nå ser vi en ende på det, sa Svein Gunnar Helland da reguleringsplanen for kultur- og hotellkvartalet på Leknes ble enstemmig vedtatt av kommunestyret i februar.

Men nå har pipa fått en annen lyd. Overfor Lofot-Tidende bekrefter Helland at han, som daglig leder i Lofotr Hotell, gir opp kampen om å få til et hotell ved siden av Meieriet kultursenter på Leknes.

– Jeg er i ferd med å gi opp som daglig leder, og skal trekke meg ut av dette. Jeg ser ingen grunn til å holde på videre, sier Helland.

Lang prosess

Allerede i 2013 presenterte Lofoten Eiendom hotellplaner ved siden av Meieriet formannskapet i Vestvågøy. De hadde fått en opsjon på en kommunal tomt og fikk forlenget opsjonen.

I 2016 ble Lofotr Hotell registrert som et selskap, og arbeidet med å utarbeide en reguleringsplan startet. Men fortsatt gjenstår det å se om det blir hotell.

Svein Gunnar Helland prosjektleder Lofotr Hotell.

Svein Gunnar Helland prosjektleder Lofotr Hotell. Foto:

– Vi har holdt på med dette så lenge og brukt så mye tid på det at jeg ikke lenger har inspirasjon til å gå videre. For meg er nok den epoken over, sier Helland og legger til:

– Det er helt utrolig at det er så lite interesse for Leknes når man ser hva som skjer i Svolvær.

Ingen vil drive hotellet

– Hvor stopper det?

– Vi har ikke klart å finne noen som vil drive hotellet. Ingen av de store kjedene har vist interesse. Jeg vet ikke hvorfor. Leknes er kanskje ikke et mekka for hotellkjedene, sier Helland.

– Det er synd for stedet at det ikke går an å få til et hotell knyttet opp til kulturhuset. Det fungerer veldig godt andre steder. Når man ser hva som skjer i Svolvær, så er det tydelig at det er stor forskjell på hvor interessen ligger, mener den daglige lederen i Lofotr Hotell.

I tillegg til å bygge på en kommunal tomt, var planen til initiativtakerne å kjøpe naboeiendommen mot Storgata. De inngikk en intensjonsavtale med Freddy Henningsen, men denne avtalen er ikke lenger gyldig. Det bekrefter Henningsen overfor Lofot-Tidende.

– Vi hadde en avtale hvor de hadde opsjon på kjøp av bygget, men avtalen gikk ut i oktober i fjor og er ikke fornyet, sier Henningsen.

– Har ikke skrinlagt planene

Styret i hotellselskapet Lofotr Hotell består av styreleder Sverre Christoffersen og styremedlemmene Kenneth Grav og Ketil Benjaminsen.

– Jeg vet ikke hva de gjør videre. Det blir opp til dem som sitter på pengesekken, sier Helland.

Benjaminsen sier til Lofot-Tidende at han ikke har gitt opp planene om et hotell ved Meieriet på Leknes.

– Vi har ikke noe konkret som skal bygges der foreløpig, men har tomta bak Henningsen sin tomt og har ikke skrinlagt planene om å bygge hotell på området, sier Benjaminsen.

Artikkeltags