Gjør klar for nasjonal minihuskonferanse

Ørjan Arntzen.

Ørjan Arntzen. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Lofoten Matpark arrangerer på nytt en landsdekkende minihuskonferanse i Lofoten.

DEL

Konferansen blir arrangert på 2. året. I fjor var det 50 deltakere tilstede i Vestvågøy rådhus på Leknes. I tillegg fulgte 60 deltakere direkteoverføringa på nett. Årets konferanse blir også vist direkte på vide, på www.lofot-tidende.no.

Lofoten Matpark har over en tid arbeidet med nye boformer og ny teknologi for boliger via sitt arbeidet rettet mot minihus. Matparken har tidligere utarbeidet enn rapport for å se hvordan man kan bruke minihus for å imøtekomme etterspørselen av boliger i distriktene. I etterkant av dette har Matparken jobbet opp mot både lokale og nasjonale bedrifter i minihussammenheng. Det skriver Lofoten Matpark i ei pressemelding.

Se alle inleggene under fjorårets konferanse i saken under:

- På årets konferanse finner vi varierte og spennende innledere, uttaler prosjektleder Ørjan Arntzen i pressemeldinga.

- Vi kan nevne at minihusentusiast Vegard Heide fra Husbanken kommer for å analysere denne nye trenden. Han stiller seg spørsmålet om minihus er et kinderegg som gir boende alt de vil ha - eller om det er starten på en ny slum? sier Arntzen.

Marte Lyngaas fra Valrygg Studio, et Københavnbasert arkitekt- og designfirma, kommer for å fortelle om deres oppføring av nye minihus på Lovvund. Valrygg Studio har engasjert seg i utviklinga av minihus og har fått muligheten til å fullføre minihusprosjekter i Nordland.

Inviterer til minihuskonferanse

Lokalt fra Lofoten blir det presentert tre minihusprosjekter.

- Tind Arkitektur vil presentere et nytt konsept for minihus i moduler. Frode Hallingbye forteller om sitt selvutviklede konsept og utordringene med å finne lokale tomter og Tove og Espen Sandsund Seierstad vil presentere sitt miljøhus som nettopp har vunnet miljøprisen til Vestvågøy Kommune, opplyser Arntzen.

I tillegg vil LofotenMat presentere hvordan minihus kan brukes i mat- og reiselivssammenheng via deres nye prosjekt Moving Moods.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken