Gå til sidens hovedinnhold

Broder Eirik 70 år

Vår storebror Eirik Eidissen fyller 70 år søndag 7. mars 2021 – vi gratulerer så mye med dagen!

Det har vært en stor glede for oss å ha hatt deg som storebror i våre snart 58 og 63 leveår.

Vi kjenner Eirik først og fremst som en familiemann med stor F. Hans kone Rønnaug og barna Børje, Runar og Marte med samlivspartnere – og ikke minst de til sammen 6 barnebarna – har alltid hatt hans høyeste prioritet, oppmerksomhet og kjærlighet. Den store omtanken for etterkommere er blant mange felles holdninger han deler med sin Rønnaug.

Eirik er 7 og 12 år eldre enn oss. Den store aldersforskjellen gjorde at lek sammen ble begrenset, men desto mer ble han som rollemodell viktig for oss – både i forhold til skole og skolearbeid, fritidsaktiviteter/sport og sang/musikk. Selv spilte han i band fra før han var tenåring – inspirert av ikke minst The Beatles. Dette har han holdt vedlike og kost seg masse med i ledige kveldsstunder i hele sitt liv – til glede for seg selv og storfamilien rundt seg.

Eirik viet sitt yrkesaktive liv til den særdeles viktige rollen som lærer – mange av årene som dyktig rådgiver ved Bøstad skole – med stort engasjement. Mange ungdommer har fått avgjørende råd og veiledning fra han. Pensjonisttilværelsen er han vel unt!

Helt pensjonist i ordets rette forstand tror vi aldri han blir. Til det er han altfor glad i freelance-jobben som journalist, noe han har holdt på med i mer enn 30 år. Vi tror knapt noen andre i Vest-Lofoten har slik kunnskap om det som rører seg i barne- og ungdomsidretten i den regionen. Eirik har gjennom det også skaffet seg mange venner og kontakter som har betydd og betyr mye for han.

Eirik har som storebror for oss alltid vært velmenende og støttende med gode råd. En felles interesse har også vært refleksjon over livet og samfunnet rundt oss. Som den solide, rolige og tålmodige sjel han er tilfører han alltid trygghet og trivsel til andre rundt seg.

Sportsidioter er vi alle tre. Høydepunktet i så måte var vårt besøk hos storebror og Rønnaug i Bodø i 1975 da FK Bodø/Glimt slo selveste Viking og Svein Kvia i kvartfinalen i cupen med 2-1. Sammen så vi kampen på Aspmyra. Vi vil aldri glemme det – herunder kjøp av supporterutstyr hos Berg Sport. Glimt ble cupmester og Sturla Solhaug fra våre besteforeldres hjemsted Fredvang scoret. Det kunne ikke bli bedre, det var første gangen vi ble dratt til en stor arena og fikk kjenne folkelivet!

Vi skulle svært gjerne ha feiret dagen sammen med deg, men i disse covid-19-tider lar det seg dessverre ikke gjøre. Vi har imidlertid tenkt å ta det igjen til sommeren om det blir mulig da. Vi håper du og dine aller nærmeste får en velfortjent hyggelig bursdagsfeiring – måtte det bli en fin dag!

Beste hilsener fra Jan-Viggo og Benn.

Kommentarer til denne saken