Gå til sidens hovedinnhold

Vikingfestivalen er i gang

Artikkelen er over 3 år gammel

Se videoglimt: Onsdag åpnet Vikingfestivalen på Borg med høvdingen seilende inn for å blote og ønske velkommen.

SE VIDEOGLIMT fra festivalen

- Åpninga ser sikkert enkel ut for dere som står og ser på, men det er mange detaljer å koordinere, røper høvding Terje Bøe etter at blotet er over. Gjestene ønsket velkommen og folk har fått delta i runddansen.

- Det er travelt på morgenen foran ei slik åpning. Tenk om vi skulle glemme mjøden og offergavene, utbryter han.

- Vi er kjempeglade for at det ble litt vind. Det er alltid bra å komme seilende inn og det hadde vi veldig lyst til i år. Vi ser at blotet til de gamle gudene hjelper på, hevder han hardnakket og spiller rollen sin til det ytterste.

- Overtroiske som vi er må vi bare fortsette tradisjonen, legger han til og smiler lurt.

Hvordan ser det ut publikumsmessig i år?

- Det ser ut som like mange publikummere som før, men en aktivitet som har kommet opp er å seile skipet. Nå har vi doblet kapasiteten, slik at det går hver halvtime. Generelt er det stor interesse for det vi holder på med og vi ser masse glade unger her, svarer Bøe.

Avdelingsdirektør Marion Fjelde Larsen er også dresset opp i tidsriktig bekledning og deltar i ringdansen.

- For vår del begynner festivalen året før med evaluering av året som skal danne en bakgrunn for neste års festival. Så må vi finne de rette folkene, som kan jobbe frem detaljene, forteller Marion. Hvor mye større kan festivalen bli?

- Vi har satt et tak på cirka 150 deltakere for vi synes det er passelig. Det handler om logistikk og hvor mange det er plass til i området. Det handler både om leirplass og overnattingskapasitet. De som har jobbet mest intensivt har vært oppe om nettene for å ta imot vikingene, forteller Larsen. Hun har vært ansatt siden 2011, men har besøkt festivalen tidligere.

- Festivalen er blitt mer omfattende og finpusset med årene. Hvert år satser vi på forbedringer til neste festival. Jeg er fornøyd med både sesongen for vikingmuseumet så langt og festivalen, men vi finner alltids noe vi kan bli bedre på. Samtidig er det viktig at vi har rom for å være spontane, oppsummerer hun.

Kommentarer til denne saken