Gå til sidens hovedinnhold

Nå vil vikingene ha tak i barna dine: Dette skjer på Borg i høstferien

Artikkelen er over 2 år gammel

Det er første gang vikingene har et såpass omfattende program.

Vikingene på Borg gleder seg til høstferien i neste uke (8 – 13 oktober). Da skjer det nemlig ekstra mange ting ved museet. Det er første gang vikingene har et såpass omfattende program på høsten og vi håper på å få besøk av mange glade barn og familier.

Både høvdinghuset og utstillingene er åpne og det er moro å se og lære om hvordan vikingene levde. Man kan prøve hjelm og sverd, sitte i høvdingens og husfruas høysete og ta og føle på gjenstander.

Hver dag i museets åpningstid blir det en ekstra aktivitet som passer særlig godt for familie og barn i alle aldre. Barna inviteres til å lage armbånd og smykke, bake tynnbrød, leke utendørs og enda mer, sammen med vikingene.

LES OGSÅ: 17 år med leirskole nok for Inge Elvebakk – nå vil han gi seg

«Meet the myths» - premiere!

Hvorfor står solen opp? Hvor kommer folkene fra? Og hvorfor i alle dager skal du slett ikke stole på en laks??! Dette kan du få svar på om du blir med på reise bakover, til tider og steder som for lengst er avglemt.

«Møte med mytene» er en teaterlignende opplevelse basert på historier fra gammel, nordisk mytologi. I løpet av en times tid vil deltakerne bli presentert for noen av de gamle gudene og grunnleggende lære om mytene. Den dyktige historiefortelleren Tokk vil i stemningsfulle omgivelser gi deg innsikt og kunnskap om vikingenes mytologi. Det er første gang vi tilbyr dette arrangementet til et åpent publikum.

Fortellerstunden foregår på engelsk som tilpasses publikum. Arrangementet passer for hele familien, både for store og små. Barn/unge fra mellomtrinnet og oppover vil kanskje ha størst glede av det på grunn av språk.

Meet the myths arrangeres utendørs så sant været tillater det. Gjester bes kle seg for å være ute/sitte stille i en times tid. Arrangementet er gratis og alle, lokale, turister, store og små er velkomne.

LES OGSÅ: «Hamrekilden» forsynte en gang Leknes med mineralvann: – Jeg ønsker å gi kilden liv igjen

Kommentarer til denne saken