(Avisa Nordland)

Det var like over klokken åtte torsdag morgen at politiet i Nordland meldte om at det var gått et jordskred ved Kistrand på riksvei 80. En bil var tatt av skredet.

AN-journalist Christian Andre Unosen var på stedet og beskrev en dramatisk stemning.

Det ble også observert fra Bodø at Seaking-helikopter på vei innover, i tillegg til en rekke brannbiler og redningsskøyta.

Klokken 09:20 fikk Avisa Nordland opplyst av operasjonsleder Kjetil Kaalaas at en person ble behandlet av helsepersonell og er sendt til sykehus. Tilstanden til vedkommende var da ukjent.

Det skal være snakk om en mann i 30-årene som er skadet.

Vegtrafikksentralen meldte også om at veien var stengt. De anbefalte omkjøring via fylkesvei 812 og fylkesvei 17, men kun for personbiler.

Dette var samme område hvor det skal ha gått flere ras torsdag morgen.

Klokken 10:00 kunne politiet i Nordland fortelle at en person var fraktet ut av skredet.

– En bil og en person ble tatt av skredet. Vedkommende er nå lokalisert og tatt ut av skredet, men er alvorlig skadd. Den skadde er tatt med inn til Nordlandssykehuset for behandling, opplyser operasjonsleder Kenneth Magnussen i en pressemelding.

De opplyser videre om at riksvei 80 vil bli stengt inntil videre.

– Politiet ser av bilder som er tatt fra luften inn i skredområdet, at det er stor fare for flere skred i området. Det er derfor besluttet at Rv 80 fra Nordvika til Sagelva, inntil videre er stengt. Anbefalt omkjøring er via fylkesvei 17 og fylkesvei 812 om Misvær og Saltstraumen, skriver Magnussen.

Nordlandssykehuset opplyser til AN at tilstanden på pasienten er alvorlig, men stabil.

Politiet gjør oppmerksom på skredvarsler som er sendt ut og ber folk om å være ekstra oppmerksomme.

– Politiet er i tett kontakt med Statsforvalteren, og det gjøres fortløpende vurderinger av skredfaren i området, skriver operasjonslederen i pressemeldingen.

Les også: Advarer etter flere skred: – Det er vanskelig å gardere seg fullt ut