Avisa Lofoten legger ned driften: – Dette er ingen god dag

MELDER OPPBUD: "Dette er ingen god dag", sier styreleder Kenneth Grav i Avisa Lofoten, som nå legger ned driften etter knappe fem år.

MELDER OPPBUD: "Dette er ingen god dag", sier styreleder Kenneth Grav i Avisa Lofoten, som nå legger ned driften etter knappe fem år. Foto:

Avisa Lofoten legger ned driften etter knappe fem år. «Den økonomiske situasjonen tilsier at det ikke lenger er grunnlag for drift av avisa», sier styreleder Kenneth Grav.

DEL

Onsdag morgen melder Avisa Lofoten på sin nettside at de legger ned driften etter knappe fem år. Bakgrunnen for dette er den økonomiske situasjonen, som ikke gir grunnlag for videre drift.

Ingen god dag

«Dette er ingen god dag, det skjønner vel alle», sier styreleder Kenneth Grav i Avisa Lofoten, og benytter anledningen til rette en takk til de som har stått på for Avisa Lofoten siden oppstarten.

Avisa Lofoten ble stiftet sommeren 2015, «for å gi leserne i Vest-Lofoten et alternativ til Lofotposten og Lofot-Tidende». Benjamin Hagen Einarsen ble ansatt som avisas første redaktør. Avisa Lofoten kom ut med sin første papirutgave 30. september samme år. To og et halvt år seinere ble Avisa Lofoten også nettavis.

Det siste tilgjengelige regnskapet for Avisa Lofoten viser et negativt årsresultat på 608.000 kroner i 2017.

Fire redaktører på fem år

1. september 2017 ble Lars Eidissen ansatt som redaktør i Avisa Lofoten. Han ble i jobben i et halvt år. Benjamin Einarsen ble konstituert som redaktør. Maja Borgvatn Karlsen var og konstituert redaktør en kort periode, før dagens redaktør Marius B. Staveli ble ansatt i september 2018.

«Jeg vet at det er mange som er glade i Avisa Lofoten og dessverre skuffer vi nå mange av våre trofaste lesere. Takk for at dere var med oss", sier Staveli, som har vært den ene av avisas to ansatte den siste tiden.

Stiftet Lofot-Tidende i 1987

Styreleder Kenneth Grav stiftet for øvrig Lofot-Tidende i 1987, sammen med Even Carlsen og Sverre Christoffersen. Dette som en protest mot Lofotpostens dekning av Vest-Lofoten.

«Vi var misfornøyd med måten Lofoten den gangen ble dekket på. Det var ikke noe man godtok da, og det er ikke noe man bør godta i dag heller» sa Grav til Lofot-Tidende i et intervju 1. november 2017.

Grav satt som sjefredaktør i Lofot-Tidende fram til 2008 da han forlot avisa.

Artikkeltags