Årets eldredag ville blitt den 28. i rekken i Vestvågøy: Nå avlyses den

Kåre Skulbru fra Pensjonistforbundet Vestvågøy (bildet) og Laila Christoffersen fra Vestvågøy eldreråd beklager at de må avlyse den årlige markeringen av eldredagen 1. oktober.

Kåre Skulbru fra Pensjonistforbundet Vestvågøy (bildet) og Laila Christoffersen fra Vestvågøy eldreråd beklager at de må avlyse den årlige markeringen av eldredagen 1. oktober. Foto:

I 2050 vil én av seks være eldre enn 65 år, og den årlige markeringen av FNs eldredag skulle handle om helse og livskvalitet. Nå setter koronaen en stopper for det hele.

DEL

Den internasjonale eldredagen markeres hvert år den 1. oktober. For Vestvågøy eldreråd og Pensjonistforbundet Vestvågøy sin del ville arrangementet blitt det 28. i rekken.

Men i år må de dessverre avlyse.

– Vi beklager dette, sier Laila Christoffersen fra eldrerådet og Kåre Ingvar Skulbru fra pensjonistforbundet.

Helse og livskvalitet

Årets tema er FNs bærekraftsmål nummer tre, som er helse og livskvalitet. Temaet retter oppmerksomheten mot både helsefagarbeiderne og eldre menneskers helse.

– Dette er jo høyaktuelt i år, etter utbruddet av koronapandemien. Og når denne pandemien kommer under kontroll, vet vel ingen, sier de to eldrerepresentantene.

Den internasjonale eldredagen er viktig for FN, da det blir stadig flere eldre i verden. Innen 2050 er det antatt at én av seks personer vil være eldre enn 65 år. Da vil behovet for god helse blant eldre i hele verden være avgjørende for å nå dette målet.

Dette skulle være blant temaene på eldredagen i år.

– Markering i fellesskap er sosialt og helsebringende og gir trivsel. Dessverre er det umulig. Så får vi håpe at vi til neste år har fått bukt med pandemien, så vi kan møtes igjen, sier Christoffersen og Skulbru.

Artikkeltags