Regjeringen åpner for inntil 1.000 personer på arrangementer innendørs uten faste sitteplasser ved bruk av koronasertifikat. Utendørs kan opptil 2.000 samles.

Med faste sitteplasser utvides antallet som kan samles innendørs til 2.500, og utendørs, typisk på en idrettsstadion, økes antallet til inntil 5.000.

– Gjennom pandemien har man kunnet gjøre de små, men viktige tingene og møte de nærmeste. Nå kommer tiden der vi kan ha det gøy på andre måter igjen, sier helseminister Bent Høie (H).

– Snart kan vi gå på store konserter, på fotballkamp eller festival. Det vet jeg at det er mange som har gledet seg til, sier helseministeren.

Koronasertifikat

Koronasertifikatet ble presentert forrige uke. Det viser vaksineringsstatus, om du er frisk fra smitte og testresultater.

Mandag kom retningslinjer for hvordan koronasertifikatet skal brukes innenlands i Norge. Det var ventet at det skulle åpnes for større arrangementer. Det tas i bruk ved trinn tre i regjeringens gjenåpningsplan.

Høie understreker at koronasertifikat ikke kan brukes i kommuner som er underlagt tiltaksnivå 5A grunnet ukontrollert smitte, men at det kan brukes i kommuner som er underlagt tiltaksnivå 5B eller 5C.

På grunn av at Norge får færre vaksinedoser fra Pfizer enn antatt i tredje kvartal, øker regjeringen igjen intervallet mellom koronavaksinedose én og to.

– Før helgen fikk vi en dårlig nyhet, nemlig at Pfizer vil levere omtrent 900.000 færre vaksinedoser til Norge enn først antatt, sa helseminister Bent Høie (H) på pressekonferansen mandag.

Samtidig vil en økning i leveransen fra Moderna kompensere noe for de manglende Pfizer-dosene, men regjeringen har likevel bestemt å øke vaksineintervallet mellom første og andre dose til tolv uker på nytt.

– Dette vil sørge for en forsinkelse i vaksineringen på én uke for første dose sammenlignet med dagens vaksinasjonsplan, og en to ukers forsinkelse for andre dose, sa Høie.