Gå til sidens hovedinnhold

- AP vil ha gratis utlån av sports- og fritidsutstyr i alle deler av landet

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Nylig la Arbeiderpartiet fram sin 100-dagersplan for hva som skal gjennomføres i løpet av de første 100 dagene hvis Arbeiderpartiet vinner høstens valg.

Planen inneholder mange tiltak som vil utjevne forskjeller, blant annet en styrking av kommunenes frie inntekter med 5 mrd, redusere barnehageprisene med 2800 kr i året og kutte skattene for de som tjener mindre enn 750.000 kr i året.

Et annet tiltak som vil redusere forskjellene i samfunnet er å sikre gratis utlån av sports- og fritidsutstyr i alle deler av landet.

Det er i disse dager et år siden BUA Vestvågøy åpnet. BUA fungerer som et utstyrsbibliotek, hvor bøker er byttet ut med sport- og fritidsutstyr. Alle kan låne, selv om tilbudet først og fremst er rettet mot barn og unge. Utstyret er bra og godt vedlikeholdt, og tilbudet er gratis.

Erfaringene fra BUA Vestvågøy og fra andre lignende utstyrsbibliotek, er at pågangen er stor. Det er ikke nok midler til drift, reparasjon av utstyr eller til innkjøp av nytt utstyr.

Det vil Arbeiderpartiet gjøre noe med.

Norge har nå hatt åtte år med en regjering som har prioritert de som har mest fra før. En Arbeiderpartiledet regjering vil satse på fellesskapet. Nå må det bli vanlige folks tur.

Kommentarer til denne saken