Gå til sidens hovedinnhold

Anniken og Gunn videreutdanner seg på sykehjemmet

Artikkelen er over 3 år gammel

I løpet av ti uker har elever ved Nordland fagskole i helse og sosialfag hatt praksis på eget arbeidssted.

LES OGSÅ: Slik får de det til: Stine (30), Lars Petter (32) og Ann-Kristin (40) utdanner seg til sykepleiere mens de fortsatt jobber

- På den måten kan studentene få anledning til å gjøre et endrings- og utviklingsarbeid på arbeidsplassen. Prosjektarbeidet i studiet har som mål å utvikle studentens evne til samarbeid og gjennomføring av systematisk endrings- og utviklingsarbeid i praksis, forteller veileder Karoline Myrvold.

Studentene går fagskoleutdanning i tverrfaglig miljøarbeid, avdeling Leknes. Ved Vestvågøy sykehjem Post 3, har helsefagarbeiderne Anniken Geirsdatter og Gunn Andersen lagt ned mye arbeid i prosjektet, veiledet av sykepleier Karoline Myrvold. Fra fagskolen følges helsefagarbeiderne opp av lærer og veileder Rita Solbakken, som har kommet til arbeidsplassen for å evaluere og gi gode råd og veiledning underveis.

- Videreutdanningen har som overordnet mål å utdanne reflekterte yrkesutøvere, med høy yrkesetisk standard som tar initiativ til å planlegge, organisere og iverksette tiltak i samarbeid med andre tjenesteytere og brukere. Gunn og Anniken har valgt tema ernæring, redegjør Myrvold.

De har informert kollegene sine på tavlemøter om prosjektet. Det er så viktig at det blir satt av tid til å få jobbe med dette. Målet er varig endring og forbedring, til beste for de pasientene som krever ekstra tilrettelegging i forhold til ernæring.

- Leder på post 3, Julia Korniyenko, har samarbeidet med oss, og med lederen på laget er det lettere å få implementert endringer hos de andre ansatte, mener Myrvold.

Slik hun ser det har helsefagarbeiderne gjort en solid innsats, og fått synliggjort at det er et lovverk og nasjonale retningslinjer som regulerer hvordan man skal jobbe.

- Jentene har brukt godkjent litteratur, lest seg opp, og startet en prosess i avdelingen som vi kan bruke videre i jobben vår. Ikke minst har de fått med resten av personalgruppa, fremholder Karoline Myrvold, som også vil minne om at fagskolen har nytt opptak av elever våren 2019.

LES OGSÅ: Camilla Iren (23), Ingrid (23) og Silje (23) skal bli sykepleiere: - Vi kommer veldig nært innpå pasientene her på sykehjemmet

Kommentarer til denne saken