– Vi er veldig glade for å få Anci og Gøran med oss på laget i enda større grad enn før. Med dem på plass får vi to nye, dyktige journalister som passer godt inn i Lofot-Tidende. De har jobbet frilans for oss det siste halvåret, og har begge vist at de har noe å tilføre avisa, sier en fornøyd Kent Roar Nybø, sjefredaktør og administrerende direktør i Lofot-Tidende.

– Anci har en allsidig bakgrunn, et stort konkurranseinstinkt og en god evne til å sette seg inn i større sakskompleks. Gøran er en digitalt anlagt nyhetsjournalist som er rask på labben, legger redaktøren til.

Gimsøy, som er journalistutdannet fra Norges Kreative Fagskole, bor i Stamsund. Han har journalistisk erfaring fra Harstad Tidende, Hålogaland Avis, Budstikka og Vesterålens Avis.

35-åringen jobber også som ungdomsarbeider hos Qltura på Leknes, og er trommeslager i et lokalt band på fritiden.

Tinde bor for tiden på Hagskaret. Hun var journalist og redaksjonssjef i Lofot-Tidende i perioden 2008-2010. Hun har også journalisterfaring fra Karmøynytt og Grannar, og drev geitegård i Lofoten fra 2015 og frem til forrige sommer.

Tidlig i yrkeskarrieren var 51-åringen også førstekonsulent i Rusmiddeldirektoratet, rådgiver i Statens vegvesen og prosjektleder i Vestvågøy kommune.

– Vi har hatt flere gode kandidater, men jeg er trygg på at dette er den aller beste løsningen for Lofot-Tidende, sier Nybø.