Gå til sidens hovedinnhold

7. klasse fra Ramberg skole har vært på vikingleirskolen på Borg. Les deres oppsummering og se bildeserie

En hilsen fra 7. klasse ved Ramberg skole, som var på Borg vikingleirskole i uke 22.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Vi i 7. klasse på Ramberg skole har nylig vært på vikingleirskolen på Borg, sammen med klasser fra Røst, Svarholt og Sulitjelma.

Vi hadde fotballkamper og bli-kjent-dag den første dagen. Det var veldig gøy, fordi alle hadde det hyggelig. Det var litt rart på morgenen da vi kom fordi ingen kjente hverandre, men vi ble fort kjent med flere etter hvert. Om kvelden gikk vi tur til Klevstadhytta, og da fikk vi en gylden mulighet til å starte nye bekjentskaper. Hver dag måtte vi rydde og støvsuge rommet, og så kunne det rommet som var ryddigst vinne en gud som fikk stå i vinduet. Vi guttene fra Flakstad kom sammenlagt på andreplass, mens jentene seiret over alle de andre åtte rommene og fikk førsteplassen.

Fotballkampene syntes de fleste var artig. Det var artig å spille sammen med Svarholt mot Røst og Sulitjelma.

Vikingmuseet (Lofotr) var også gøy. Vi hørte på fortelling om de tre sønnene til Loke, var med på forskjellige leker og lagde pinnebrød på bålet. Vikinglekene bestod av hesteskokasting, quiz og sverdholding, i tillegg til å lage pinnebrød. Vi lærte om vikingene, og hadde vikinggilde. Vi kledde på oss kapper og tok bilder.

Bildeserie

7. klasse fra Ramberg skole var på vikingleirskolen på Borg. Se bildene

En av de mange andre aktivitetene var arkeologi og sålding. Vi silte jord (vi fante bare trekull). Noen syntes at det var kjedelig, mens andre syntes at det var spennende. Det er tross alt en ørliten sjanse for å finne gamle glassperler fra en svunnen tid.

På torsdag ble vi kjørt til Indre Borgfjord. Der padlet vi i kano, skjøt med pil og bue, og kastet øks. Dette var artig. Så gikk vi over fjellet Vetten til Aalan gård, der vi fikk gå inn i fjøsen til geitene. Der fikk vi muligheten til å melke geiter og smake på melka, som var varm.. Da vi var på Aalan gård fikk vi også hilse på høns og en gris som heter Klara. Ekteparet Tove og Knut er veldig gjestfrie, og alle følte seg nok velkommen dit.

Det vi guttene likte best på leirskolen var turene, fritiden og uteaktivitetene, i tillegg til besøket på Aalan gård.

Det som var mindre morsomt var all informasjonen som vi stadig fikk, men vi skjønner viktigheten av å gi informasjon, slik at alle får det med seg. Jentene syntes at det var litt kjedelig at vi ikke fikk muligheten til å bade (men vi skjønner hvorfor vi ikke fikk lov til det).

Vi jentene likte også turene og gårdsbesøket godt, samt fritiden for å bli kjent med de andre leirskoledeltagerne og bli venner med dem.

Siste dag var ganske trist fordi alle måtte dra. I løpet av oppholdet ble vi godt kjent med mange av de andre. Om kveldene var vi mest sosiale, der vi spilte fotball og husket på UFO-huska, og alt det var gøy. Under oppholdet fikk vi et godt mattilbud. Vi var også veldig heldige med været. Det var veldig hyggelige folk der også, og lærerne var kjempehyggelige.

En ekstra takk til Sigbjørn som tok godt vare på oss.

Kommentarer til denne saken