...
Synnøve Solemdal og resten av skiskytterjentene markerte kvinnedagen i Ruhpolding. Foto: Knut Befring, OA /ANB

Markerte kvinnedagen

Ruhpolding (ANB-NTB): Kvinnedagen ble markert av Norges skiskytterjenter med latter, tog og banner – og krav om at Vasaloppet-vinner Jörgen Brink må få to biler, han også.

Publisert 08.03.2012 kl 15:18 Oppdatert 08.03.2012 kl 15:41

Tips en venn på e-post:Stemningen var stor blant jentene dagen etter at Tora Berger (30) suste inn til karrierens første individuelle VM-gull.

Slagordet «vi vil, vi kan, vi gjør det!» var også et velrettet spark bak til den mannlige delen av troppen, som ikke har greid individuelt VM-gull hittil i mesterskapet.

– Det startet med en spøk ved frokost i går (onsdag) om at vi burde gjøre noe spesielt ut av den internasjonale kvinnedagen. Vi forsøkte ikke å minne gutta på hvilken dag det er, men et par av dem husket på det likevel, sa Tora Berger.

Medaljekluss

Gulljenta gliste bredt dagen derpå. Men gullmedaljen hun har kjempet så hardt og lenge for, visste lesjingen ikke helt hvor hun hadde gjort av.

– Jeg har stort fokus på at det gjenstår to konkurranser i VM (stafett og fellesstart). Det som skjedde i går er historie og gjør meg ikke bedre til helgen.

– Hvor ligger gullmedaljen din nå?

– Det er jeg litt usikker på. Jeg tror den ligger på bordet på rommet mitt. Det var en slitsom dag, og jeg sov veldig godt i natt.

Én stafettseier

I stafetten er Norge medaljekandidat på kvinnesiden. Det purunge laget med Fanny Welle-Strand Horn (24), Elise Ringen (22), Synnøve Solemdal (22) og Tora Berger (30) vant verdenscupstafetten i østerrikske Hochfilzen midt i desember.

I tyske Oberhof i januar ble det annenplass bak Russland og siden fjerdeplass i Anterselva.

– Vi har gått noen stafetter tidligere i år med svært gode resultater, så det er fullt mulig å kjempe om medalje. Det var veldig artig før jul å få til en seier. Jeg har veldig lyst å ta medalje sammen med jentene også, sa Tora Berger.

Fra før har hun kun én stafettseier i karrieren (sammen med Solveig Rogstad, Julie Bonnevie-Svendsen og Ann Kristin Aafedt Flatland i Hochfilzen 2008) samt tre i blandet stafett (to VM-gull).

Kvinnenes stafett i VM går lørdag. (ANB-NTB)

På forsiden nå


...

Korsang fra 100 stemmer

Vestvågøytreffet ble arrangert i helga for 100 korsangere.

...

Hvor skal disse folkevalgte hente 26 millioner?

I morgen kommer flere forslag på bordet for å bedre økonomien i Vestvågøy kommune.

...

Helomvending fra Eriksson

Men arbeidsministeren nektet å innrømme at han har gjort en feil.

Lesernes høstbilder 2

Vinteren nærmer seg, men det er fortsatt høstfarger og høstluft. Send dine høstbilder til redaksjon@lofot-tidende.no. OPPDATERT 20. OKTOBER.
Lesernes høstbilder 1