...
Berskerk-gjengen, Tangerudgjengen og Terje Bøe under innspilling. Foto: Karin P. Skarby

Premiereklar vikinghøvding

TVNorge-serien "Tangeruddampen" starter torsdag. Der legger Jarle Andhøy og gjengen fra Tangerudbakken ut på seilas, blant annet til Lofoten der høvdingen på Borg tar dem med på tokt i vikingskipet.

Publisert 13.02.2013 kl 11:43 Oppdatert 12.03.2013 kl 14:37

Tips en venn på e-post:


...
Lofot-Tidende møtte gjengen bak Tangeruddampen i Stamsund. Faksimile 19.september 2012.
...
Faksimile Lofot-Tidende 1.august 2012

- Det blir spennende å se, sier vikinghøvdingen på Borg, Terje Bøe. Han var høvedsmann og leder for mannskapet fra Tangeruddampen da de la ut på seilas med vikingskipet Vargfotr. Ferden gikk fra Vestvågøy til Røst.

Serien starter med at Jarle Andhøy og de andre gutta fra Berserk og beboerne i Tangerudbakken borettslag restaurerer båten de skal bruke på reisen. Deretter starter turen som til slutt ender i Lofoten hvor Vikingmuseet på Borg også ble besøkt.

- Det var til tider krevende å ha dem som mannskap og det var nok uvant med en helt åpen båt. Litt dårlig vær hadde vi også på turen, men vi var stort sett heldige, sier Bøe.

Målet med Vargfotr-tokten var å nå fram til Røst.

- Vi klarte å komme oss helt til målet som var Røst. Vargfotr er ikke utstyrt med de helt store bekvemmelighetene, så det å gå på do bød på utfordringer. Det ble nesten et offentlig opplegg. Det kreves også at man flytter seg fra side til side i båten under seilingen, tau skal hales og noen ganger måtte det trås til med roing. Men etterhvert fikk de det bra til, sier Bøe som har vært på TV før, men er spent på å se hvordan vinklingen blir. Neste uke reiser han på premierefesten.

- Det er artig å få slike oppdrag. Jeg kjenner Jarle litt fra før og han visste om vikingskipet vårt. Dermed ringte han meg og spurte om de kunne få være mannskap på båten. Og det hadde vi veldig lyst til, sier høvdingen.

På forsiden nå


...

Medvind, men velfortjent

LEDER: Lofotprodukt feirer en velfortjent medvind denne helga, skriver Lofot-Tidende på lederplass.

...

Rigger for fest

Lofothallen er i ferd med å kles opp til både festkveld og festival. Konferansier Svein Spjelkavik lover en stor opplevelse fredag kveld.

...

Heimevernets katastrofeøvelse

Det var full utrykning av både HV-soldater og ulike nødetater når Heimevernets katastrofeøvelse brøt ut på Voieveien på Vestvågøy torsdag. Det skjer I forbindelse med den større øvelsen "Njord".

'

HV-øvelse

Se bildeserie fra katastrofeøvelsen under Heimevernets øvelse "Njord" på Voieveien ved Viksand torsdag formiddag.