...
Berskerk-gjengen, Tangerudgjengen og Terje Bøe under innspilling. Foto: Karin P. Skarby

Premiereklar vikinghøvding

TVNorge-serien "Tangeruddampen" starter torsdag. Der legger Jarle Andhøy og gjengen fra Tangerudbakken ut på seilas, blant annet til Lofoten der høvdingen på Borg tar dem med på tokt i vikingskipet.

Publisert 13.02.2013 kl 11:43 Oppdatert 12.03.2013 kl 14:37

Tips en venn på e-post:


...
Lofot-Tidende møtte gjengen bak Tangeruddampen i Stamsund. Faksimile 19.september 2012.
...
Faksimile Lofot-Tidende 1.august 2012

- Det blir spennende å se, sier vikinghøvdingen på Borg, Terje Bøe. Han var høvedsmann og leder for mannskapet fra Tangeruddampen da de la ut på seilas med vikingskipet Vargfotr. Ferden gikk fra Vestvågøy til Røst.

Serien starter med at Jarle Andhøy og de andre gutta fra Berserk og beboerne i Tangerudbakken borettslag restaurerer båten de skal bruke på reisen. Deretter starter turen som til slutt ender i Lofoten hvor Vikingmuseet på Borg også ble besøkt.

- Det var til tider krevende å ha dem som mannskap og det var nok uvant med en helt åpen båt. Litt dårlig vær hadde vi også på turen, men vi var stort sett heldige, sier Bøe.

Målet med Vargfotr-tokten var å nå fram til Røst.

- Vi klarte å komme oss helt til målet som var Røst. Vargfotr er ikke utstyrt med de helt store bekvemmelighetene, så det å gå på do bød på utfordringer. Det ble nesten et offentlig opplegg. Det kreves også at man flytter seg fra side til side i båten under seilingen, tau skal hales og noen ganger måtte det trås til med roing. Men etterhvert fikk de det bra til, sier Bøe som har vært på TV før, men er spent på å se hvordan vinklingen blir. Neste uke reiser han på premierefesten.

- Det er artig å få slike oppdrag. Jeg kjenner Jarle litt fra før og han visste om vikingskipet vårt. Dermed ringte han meg og spurte om de kunne få være mannskap på båten. Og det hadde vi veldig lyst til, sier høvdingen.

På forsiden nå


...

Onsdagsoppgaven

Lofot-Tidendes kylling er høyt og lavt denne påska, og han har Flaxlodd på lur.

...

I kø for Jung

Hjemvendte utflyttere og fastboende lot seg ikke be to ganger da Himmel og Havn fristet med Elias Jung. Da dørene åpnet, var det kø utenfor.

...

Du må ikke bo i Verdal for å vinne i Lotto

Det lønner seg å være nordlending.

...

Unngå skredfellene

Det er krevende skredforhold flere steder i landet. Snøskredfaren har økt på Vestlandet, mens det i nord fortsatt er betydelig fare for skred.