...
- Lag hotell!: Vebjørg Hagene Thoe og Galleri 2 presentere Nasjonalmuseets utstilling "Spor" om norsk arkitektur i gammelbanken på Leknes. Der kan skolelever få lage sitt forslag til hotell på Leknes. Foto: Øystein Ingebrigtsen

Arkitektur i banken

Galleri 2 åpner Nasjonalmuseets arkitektur-utstilling i "gammelbanken" på Leknes torsdag, og der kan skoleelever få lage sitt forslag til hotell på Leknes.

Publisert 24.04.2012 kl 13:26 Oppdatert 24.04.2012 kl 13:30

Tips en venn på e-post:Utstillingen "Spor - norsk arkitektur 2005 - 2010" fra Nasjonalmuseet åpner i "gammelbanken" på torsdag og står ut mai.

- Den er ganske morsom med norske arkitekturprosjekt de siste fem årene, forteller Vebjørg Hagene Thoe.

Vandreutstilling

Nasjonalmuseet har brukt fire dager på å sette opp utstillingen i de tidligere lokalene til Sparebank 1 på Leknes, og skal stå ut hele mai.

- Jeg skal ha omvisninger hver dag i hele mai og det kommer mange skoleklasser, forteller Thoe.

I banken er det rigget til modeller av alt fra bålplasser til barn, flyplasser og hotell der man bor i trærne. Og nettopp hotell blir viktig for skoleklassene som kommer innom.

- De får først en omvisning og så skal de bygge noe selv. Det er to-tre hoteller i utstillinga og ungdommene skal lage forslag til et hotell på Leknes. Det er jo ikke sikkert det trenger å være firkantet, så det utfordrer vi elevene på. Så kan de kommunale planleggerne kikke på hva ungdommene hva har gjort, sier Thoe som setter pris på å få låne lokalene av Sparebank1.

Utstillinga starter sin to år lange vandring på Leknes når den åpner torsdag.

På forsiden nå


...

– Lærerne har vunnet fram

Skolene vil være i normal drift igjen fra tirsdag morgen.

...

– Foreldre må logge seg på barnas liv

Statsminister Erna Solberg og kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen ber voksne gjøre mer for å hindre nett-mobbing.

...

Griper ikke inn i lærerstriden

Partene har selv ansvaret for å løse lærerkonflikten, mener statsminister Erna Solberg.

...

- De beste lokalene i Nord-Norge

Drøyt et halvt år etter byggestart, tar det kommende nye sikkerhetssenteret på Gravdal form. Foreløpig er oppføring av bygget godt og vel innenfor fremdriftsplanen på ett år, forteller rektor ved Vest-Lofoten videregående skole, Søren Fredrik Voie.