...
- Lag hotell!: Vebjørg Hagene Thoe og Galleri 2 presentere Nasjonalmuseets utstilling "Spor" om norsk arkitektur i gammelbanken på Leknes. Der kan skolelever få lage sitt forslag til hotell på Leknes. Foto: Øystein Ingebrigtsen

Arkitektur i banken

Galleri 2 åpner Nasjonalmuseets arkitektur-utstilling i "gammelbanken" på Leknes torsdag, og der kan skoleelever få lage sitt forslag til hotell på Leknes.

Publisert 24.04.2012 kl 13:26 Oppdatert 24.04.2012 kl 13:30

Tips en venn på e-post:Utstillingen "Spor - norsk arkitektur 2005 - 2010" fra Nasjonalmuseet åpner i "gammelbanken" på torsdag og står ut mai.

- Den er ganske morsom med norske arkitekturprosjekt de siste fem årene, forteller Vebjørg Hagene Thoe.

Vandreutstilling

Nasjonalmuseet har brukt fire dager på å sette opp utstillingen i de tidligere lokalene til Sparebank 1 på Leknes, og skal stå ut hele mai.

- Jeg skal ha omvisninger hver dag i hele mai og det kommer mange skoleklasser, forteller Thoe.

I banken er det rigget til modeller av alt fra bålplasser til barn, flyplasser og hotell der man bor i trærne. Og nettopp hotell blir viktig for skoleklassene som kommer innom.

- De får først en omvisning og så skal de bygge noe selv. Det er to-tre hoteller i utstillinga og ungdommene skal lage forslag til et hotell på Leknes. Det er jo ikke sikkert det trenger å være firkantet, så det utfordrer vi elevene på. Så kan de kommunale planleggerne kikke på hva ungdommene hva har gjort, sier Thoe som setter pris på å få låne lokalene av Sparebank1.

Utstillinga starter sin to år lange vandring på Leknes når den åpner torsdag.

På forsiden nå


...

Nye runder med dagligvarekjedene

Etter møtet med leverandørindustrien retter landbruksminister Sylvi Listhaug (Frp) på nytt blikket mot dagligvarebransjen.

...

Klar for bølgekamp

Første helgen i september arrangeres LEK SurfMesterskap 2014, hvor hele 40 bølgeryttere inntar Vest-Lofoten for å konkurrere.

...

Sola kommer tilbake

Etter en helg med gråvær, kan vi vente oss sol og gode temperaturer i store deler av landet neste uke.

...

Utvider med uteservering

Svein Kåre Johnsen snekrer for fullt for å komme i havn med ny uteservering til Høstvekka starter.