...
Endelig fred å få: Halvparten av oss koser oss med mobilsurfing på toalettet. Foto: Terje Pedersen, ANB

Husets nye surfe-rom

Oslo (ANB): Nordmenn surfer som aldri før på mobilen – og vi gjør det på do!

Publisert 17.04.2012 kl 11:54 Oppdatert 17.04.2012 kl 11:54

Tips en venn på e-post:Etter at stadig flere av oss har fått smarttelefoner, blir nemlig nødvendige ærender i hjerterommet stadig oftere kombinert med kanskje ikke fullt så nødvendig surfing.

Ifølge en landsomfattende Infact-undersøkelse bruker 1,3 millioner nordmenn toalettet som husets surfe-rom. Og da er ikke de under 18 år tatt med.

– I praksis betyr det at i alle fall over halvparten av landets 3,6 millioner mobilbrukere tar fram mobiltelefonen når de skal gjøre sitt fornødne, sier markedsdirektør Jarle Alvær i Chess, som står bak undersøkelsen.

– Og vi har spurt om folk faktisk bruker mobilen på toalettet, ikke om de bare har den med seg på innerlommen. Konklusjonen er at vi i stor grad bruker mobiltelefonen på toalettet for å dele opplevelser med andre gjennom SMS og chatting på sosiale medier.

Han mener det er en naturlig utvikling at folk i stadig større grad mobilsurfer på WC.

– Det er en kjent sak at mange leser aviser, bøker eller ukeblader mens de tar en «time out» på toalettet. At mobilen overtar, er ikke unaturlig, sier Alvær.

– Trenden om at mobilbrukere går fra papir til nett har vært kjent lenge utenfor toalettet, mens det nå også er dokumentert at mobilen og nye medievaner spiller en sentral rolle også i nordmenns toalettvisitter.

Det eneste problemet han ser for den voksende generasjonen av do-surfere, er mulig kødannelse.

– Surfing fanger oppmerksomheten, og jeg er overbevist om at tiden do-surferne bruker på toalettet, er utvidet sammenlignet med tidligere, men akkurat dette aspektet har vi ikke målt, sier Alvær som ikke ser noen grunn til å moralisere over utviklingen.

– WC er kanskje det stilleste rommet enten det er i eget hus eller på jobben. På toalettet kan de fleste sitte uten å bli forstyrret.

Det er ti prosent flere menn enn kvinner som bruker mobilen på WC.

Mobilbrukere i Oslo og Østlandet før øvrig topper listen. Her oppgir nærmere 45 prosent at mobilen er et viktig innslag på toalettet.

I motsatt ende kommer trøndere og nordlendinger, der mindre enn 30 prosent bruker mobilen på do.

– Dette er en trend som garantert blir enda sterkere, og om noen år er vi en enorm generasjon av do-surfere, sier Alvær. (ANB)

På forsiden nå


...

Pris for serie om sykehuset

Journalist Karin P. Skarby fikk i helga ny pris for artikkelserien i Lofot-Tidende om sykehuset på Gravdal.

...

TV-aksjonen: Ny rekord

Natt til mandag var det kommet inn i alt 239.822.590 kroner til TV-aksjonen 2014.

...

Må regne med omkamper

Erna Solberg kan ikke love Venstre og KrF at tidligere enighet står hugget i sten.

...

Stor pågang av bøssebærere

Søndag ettermiddag ruslet den ene etter den andre ut på søndagstur med bøsse for TV-aksjonen. Pågangen på Leknes var så stor at det ikke var gater nok å gå i for alle som møtte opp.