...
Foto: Thor Wiggo Skille/Nordland Fylkeskommune

Ny æra for nordnorsk film

Fylkestinget i Nordland oppretter Filmfond Nord AS. Startkapitalen er på 12 millioner kroner.

Publisert 24.02.2012 kl 09:32 Oppdatert 24.02.2012 kl 09:32

Tips en venn på e-post:


...
Film fra Nordland gjør det godt om dagen. Spillefilmen "Thale", regissert av mosjømannen Alexander Leines Nordaas går for tiden på kino. I september vant filmen "Til siste hinder", produsert av brønnøykvinnen Kathrine Haugen, pris for beste barne- og ungdomsfilm under filmfestivalen i Lübeck. Begge filmene er spilt inn på Helgeland.

De ønsker å utvikle gode forutsetninger for film både som kulturuttrykk men også som regional næring.

Mer attraktivt

- Med etablering av Filmfond Nord AS får vi et verktøy som vi tror vil gjøre det mer attraktivt å lage spillefilm og tv-produksjoner i Nordland, sier leder for kulturkomiteen i fylkestinget, Grete Bang (Ap).

En av dem som er glade for fylkestingets vedtak er fylkesråden for kultur og miljø, Marit Tennfjord (SV). Hun tror dette kan være starten på en ny æra innen nordlandsk og nordnorsk film.

- Filmfond Nord As er på hele 12 millioner kroner. Det blir spennende å se hvilke prosjekter dette fondet kan være med å forløse, sier fylkesråd Tennfjord.

Mulighet for flere

Fylkestinget har bevisst valgt å etablere fondet som aksjeselskap. Fondet skal være et investeringsfond som skal bidra med toppfinansiering av større prosjekter som spillefilm og tv-produksjoner.

- Som AS blir det enkelt å invitere andre inn med kapital, både private og offentlige aktører. Andre fond, som for eksempel FUZZ på Vestlandet, har hatt gode resultater på flere prosjekt, og får midler som kan pløyes tilbake til nye investeringer, sier Tennfjord.

Styret på plass

I tillegg til at etableringen av filmfondet er vedtatt av fylkestinget, har fylkesrådet også oppnevnt styret i Filmfond Nord AS.

- Nå skal styret vedta retningslinjer og på hvilken måte fondet skal administreres og driftes, sier fylkesråd Tennfjord.

Disse skal styre Filmfond Nord:

Leder: Trud Berg, Bodø

Styremedlem: Tom G. Eilertsen, Oslo

Styremedlem: Bente Erichsen, Oslo

Varamedlem: Jan Erik Furunes, Mo i Rana

På forsiden nå


Lesernes påskebilder

Vi i Lofot-Tidende får inn fine påskebilder fra leserne våre. Hvis du har bilder du ønsker å dele med oss, så send gjerne disse til epost redaksjon@lofot-tidende.no eller MMS til 415 54000. Du kan også sende oss din påskevideo her. God påske!

...

- Vi har voksesmerter

Ordfører Jonny Finstad (H) mener kommunen tross alt er på rett vei for å legge til rette for mer næringsutvikling. Nå venter mekling med vegvesenet og fylkeskommunen om trafikkforholdene på Leknessletta.

...

Fredagsoppgaven

Lofot-Tidendes kylling er høyt og lavt denne påska, og han har Flaxlodd på lur.