...
Fremskrittspartiets Ketil Solvik-Olsen godtok ikke å bli avbrutt. Foto: Terje Pedersen, ANB

Munnhuggeri i spørretimen

Fremskrittspartiets Ketil Solvik-Olsen godtok ikke å bli avbrutt av stortingspresidenten under en opphetet debatt med statsministeren i Stortingets spørretime onsdag.

Publisert 16.05.2012 kl 12:15 Oppdatert 16.05.2012 kl 12:35

Tips en venn på e-post:

Frp-representanten hadde stilt et tilleggsspørsmål til Stoltenberg om bompenger og veiutbygging da han ble avbrutt av stortingspresident Dag Terje Andersen. Solvik-Olsen valgte å snakke videre, før Andersen med myndig stemme ba ham respektere Stortingets forretningsorden.

Bakgrunnen for holmgangen i stortingssalen var påstanden fra Fremskrittspartiet om at regjeringen bygger veier for dyrt. Partiet viste til veiprosjektet Ryfast i Rogaland, der bilistene ifølge Frps beregninger skal betale 9,9 milliarder kroner i bompenger for en vei som koster 4,8 milliarder kroner å bygge.

Fremskrittspartiet mener veiinvesteringer bør finansieres utenom de årlige statsbudsjettene for å sikre fortgang i nye prosjekter. Også Senterpartiet tar til orde for dette, men statsminister Jens Stoltenberg (Ap) har gjentatte ganger avvist en slik modell.

– Jeg foretrakk det gamle Fremskrittspartiet som ikke la skjul på at det ville bruke mer penger enn andre, sa Stoltenberg i spørretimen. Han mener Frps forslag vil kamuflere offentlig pengebruk og bidra til økt kronekurs, økt rente og svekket konkurransekraft. (ANB-NTB)

På forsiden nå


...

Hvem får flest "likes"?

Blant 60 påmeldte, konkurrerer nå fem arbeidsplasser i Lofoten om å få flest "likes" på sitt bilde og sikre seg ti gratisbilletter til stand-up-showet på U.L. Lysbøen fredag.

...

Vanskelig å bytte bank

Bare én av tolv har byttet bank det siste året.

Forsinket åpning

Først onsdag blir Neslandsveien åpnet for ferdsel etter jord- og steinraset som gikk fredag. Oppdatert!

'

Lesernes høstbilder

Det er blitt kjøligere i luften og høsten begynner sakte men sikkert å vise seg fram i Lofoten. Send dine høstbilder til redaksjon@lofot-tidende.no. OPPDATERT 1. OKTOBER.