...
Fremskrittspartiets Ketil Solvik-Olsen godtok ikke å bli avbrutt. Foto: Terje Pedersen, ANB

Munnhuggeri i spørretimen

Fremskrittspartiets Ketil Solvik-Olsen godtok ikke å bli avbrutt av stortingspresidenten under en opphetet debatt med statsministeren i Stortingets spørretime onsdag.

Publisert 16.05.2012 kl 12:15 Oppdatert 16.05.2012 kl 12:35

Tips en venn på e-post:

Frp-representanten hadde stilt et tilleggsspørsmål til Stoltenberg om bompenger og veiutbygging da han ble avbrutt av stortingspresident Dag Terje Andersen. Solvik-Olsen valgte å snakke videre, før Andersen med myndig stemme ba ham respektere Stortingets forretningsorden.

Bakgrunnen for holmgangen i stortingssalen var påstanden fra Fremskrittspartiet om at regjeringen bygger veier for dyrt. Partiet viste til veiprosjektet Ryfast i Rogaland, der bilistene ifølge Frps beregninger skal betale 9,9 milliarder kroner i bompenger for en vei som koster 4,8 milliarder kroner å bygge.

Fremskrittspartiet mener veiinvesteringer bør finansieres utenom de årlige statsbudsjettene for å sikre fortgang i nye prosjekter. Også Senterpartiet tar til orde for dette, men statsminister Jens Stoltenberg (Ap) har gjentatte ganger avvist en slik modell.

– Jeg foretrakk det gamle Fremskrittspartiet som ikke la skjul på at det ville bruke mer penger enn andre, sa Stoltenberg i spørretimen. Han mener Frps forslag vil kamuflere offentlig pengebruk og bidra til økt kronekurs, økt rente og svekket konkurransekraft. (ANB-NTB)

På forsiden nå


...

Jentene bedre enn gutta

Jentene slår guttene både på grunnskolepoeng og karaktersnitt på eksamen og standpunkt.

Jobber med å rette feil i telenettet

Torsdag ble Telenor rammet av feil i nettet. Det jobbes nå med feilretting.

...

- Ser ut til å bli perfekt messevær!

Torsdag skal det gjøres klart til å ta imot 61 utstillere til helgens Lofoten Gave- og Håndverksmesse.

...

Med lateks, røde øyne og bøtter

Fredag kveld vil både feer med åpne sår og edderkoppmenn, varulver med røde øyne og snille prinsesser gå husimellom og spørre om knask eller knep. I hvert fall hvis man skal tro noe utfra hva som er solgt i lekebutikken.