...
436 personer er savnet i Norge. Illustrasjonsfoto. Foto: Per-Morten Brennvik, Redningsselskapet

436 savnet

I dag er 436 personer er savnet i Norge. 322 av de er menn.

Publisert 28.05.2012 kl 10:39 Oppdatert 28.05.2012 kl 10:57

Tips en venn på e-post:Det viser statistikk fra Kripos. Flere og flere etterlyst på sosiale medier.

De siste tallene over savnede ble oppdatert 2. mai. Oversikten omfatter personer som har vært savnet siden 1992, og som ikke er gjort rede for, skriver VG.

Av de 436 personene som er savnet i dag, er så mange som 322 menn. Litt under halvparten av de savnede er under 18 år.

– Grunnen til det er at barn kan rømme fra barnevernsinstitusjoner eller fosterhjem. De fleste av disse er også menn, slik at det gjør utslag på statistikken. Dette kan også dreie seg om mindreårige asylsøkere. Disse kommer som regel til rette igjen, sier leder for savnetgruppen i Oslo-politiet, Anders Oksvold.

De siste årene er det blitt mer og mer vanlig at folk blir etterlyst på sosiale medier, noe politiet ikke bare er positive til.

– Etterlysninger i de sosiale mediene er blitt en del av bildet. Vi tar det til etterretning, og det er ikke negativt så lenge opplysningene som legges ut er korrekte. Det har vi imidlertid ikke mulighet til å kvalitetssikre, sier politiførstebetjent Jens Ekmann i Hordaland politidistrikt.

Han ber folk være varsomme med hva de skriver om savnede personer. Faren er at falske rykter spres, og svingningene mellom håp og frykt kan legge ytterligere stein til byrden for de pårørende, sier Ekmann. (ANB-NTB)

På forsiden nå


Lesernes påskebilder

Vi i Lofot-Tidende får inn fine påskebilder fra leserne våre. Hvis du har bilder du ønsker å dele med oss, så send gjerne disse til epost redaksjon@lofot-tidende.no eller MMS til 415 54000. Du kan også sende oss din påskevideo her. God påske!

...

Snøskredfaren øker

Et nytt lavtrykk og sterk vind fører til økt fare for snøskred i deler av Nord-Norge tirsdag.

...

Bygd 1200
lofotboliger

Siden 1969 har Ballstad Bygg satt opp omkring 1200 boenheter i Lofoten sammen med Systemhus. Nå bytter daglig leder Morten Moe og selskapet samarbeidspartner på bolighus etter 45 år

...

Oppsving for flere av DNTs hytter

Til tross for dårlig vær i starten av påsken, hadde en rekke av Turistforeningens hytter godt besøk i påsken.