...
436 personer er savnet i Norge. Illustrasjonsfoto. Foto: Per-Morten Brennvik, Redningsselskapet

436 savnet

I dag er 436 personer er savnet i Norge. 322 av de er menn.

Publisert 28.05.2012 kl 10:39 Oppdatert 28.05.2012 kl 10:57

Tips en venn på e-post:Det viser statistikk fra Kripos. Flere og flere etterlyst på sosiale medier.

De siste tallene over savnede ble oppdatert 2. mai. Oversikten omfatter personer som har vært savnet siden 1992, og som ikke er gjort rede for, skriver VG.

Av de 436 personene som er savnet i dag, er så mange som 322 menn. Litt under halvparten av de savnede er under 18 år.

– Grunnen til det er at barn kan rømme fra barnevernsinstitusjoner eller fosterhjem. De fleste av disse er også menn, slik at det gjør utslag på statistikken. Dette kan også dreie seg om mindreårige asylsøkere. Disse kommer som regel til rette igjen, sier leder for savnetgruppen i Oslo-politiet, Anders Oksvold.

De siste årene er det blitt mer og mer vanlig at folk blir etterlyst på sosiale medier, noe politiet ikke bare er positive til.

– Etterlysninger i de sosiale mediene er blitt en del av bildet. Vi tar det til etterretning, og det er ikke negativt så lenge opplysningene som legges ut er korrekte. Det har vi imidlertid ikke mulighet til å kvalitetssikre, sier politiførstebetjent Jens Ekmann i Hordaland politidistrikt.

Han ber folk være varsomme med hva de skriver om savnede personer. Faren er at falske rykter spres, og svingningene mellom håp og frykt kan legge ytterligere stein til byrden for de pårørende, sier Ekmann. (ANB-NTB)

På forsiden nå


...

- Hva er dette for noe?

Mystisk funn på søndagsturen.

Lesernes høstbilder 2

Vinteren nærmer seg, men det er fortsatt høstfarger og høstluft. Send dine høstbilder til redaksjon@lofot-tidende.no. OPPDATERT 24. OKTOBER.
Lesernes høstbilder 1

...

- Rå, ærlig og rappkjefta

Fredag står komiker og skuespiller Trine Lise Olsen på scenen på Leknes. Arrangør Benjamin Einarsen og Stand Up Lofoten lover mye latter.

Velfortjent jubel

Fotballgruppa i Stamsund Idrettslag hadde all grunn til å feire under deres avslutning onsdag kveld. Hele 62 barn og ungdommer har spilt 140 kamper i løpet av sesongen.