...
AUF-leder Eskil Pedersen. Foto: Terje Pedersen, ANB/Arkiv

– En test for mediene

AUF-leder Eskil Pedersen ber pressen vise varsomhet under den kommende terrorrettssaken.

Publisert 19.03.2012 kl 20:12 Oppdatert 19.03.2012 kl 20:12

Tips en venn på e-post:

Pedersen frykter mediene vil glemme etikken i jakten på de sterkeste historiene.

Pedersen stilte til debatt om pressens dekning av den kommende rettssaken i regi av Oslo journalistlag mandag kveld. Rundt 730 pressefolk fra rundt 170 land har meldt sin interesse for å dekke rettssaken som starter 16. april.

AUF-lederen sier han stort sett synes mediene, med enkelte unntak, har klart å være varsomme siden terrorangrepene 22. juli, men sier han frykter det etiske gangsynet vil tape under den kommende rettssaken.

– Det blir en ny test for pressen. Både når det gjelder detaljnivået i hva som skildres fra rettssaken, og ikke minst i dekningen av gjerningsmannens forklaring, som er en ukes politisk tale, så vil mediene bli testet, sier Pedersen.

Koordinerende bistandsadvokat, Mette Yvonne Larsen, deler Pedersens bekymring.

– Når rettssaken starter er det mange som vil grue seg og ha det vondt, mens journalistene vil være opptatt av å få det beste bildet og det beste skupet. Jeg har sett tendenser på fengslingsmøtene til at journalister i flokk blir litt mer ubehøvlet og hensynsløse. Det er viktig at pressen ikke glemmer at rettssaken ikke handler om dem, sier Larsen.

Generalsekretær i Norsk Presseforbund, Per Edgar Kokkvold, ansvarlig redaktør i VG, Torry Pedersen og nyhetsredaktør i NRK, Per Arne Kalbakk, deltok også i debatten.

Per Edgar Kokkvold mener hans inntrykk er at de fleste mediene foretar grundige etiske vurderinger i denne saken. (ANB-NTB)

På forsiden nå


...

Opphold før regn

Langfredag vil by på noen byger, men det er først på kvelden og lørdagen at regnet vil komme for fullt.

...

– Rekord i motsatt ende

Skjærtorsdag var Røde Kors ute på en tidel av antall aksjoner på samme påskedag i fjor.

Lesernes påskebilder

Vi i Lofot-Tidende får inn fine påskebilder fra leserne våre. Hvis du har bilder du ønsker å dele med oss, så send gjerne disse til epost redaksjon@lofot-tidende.no eller MMS til 415 54000. Du kan også sende oss din påskevideo her. God påske! (oppdatert 18.april)

...

Beredt i påsken

Nordland Røde Kors hjelpekorps skal ha informasjonssentral på Vestvågøy i påsken.